Ποιό Πτυχίο Αγγλικών να Επιλέξω ?

Η απάντηση αυτή δεν είναι μία και η ίδια για όλους. Κάθε μαθητής έχει το δικό του μαθησιακό προφίλ το οποίο περιλαμβάνει τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του καθώς και τις ιδιαίτερες ανάγκες που μπορεί να έχει. Αυτό σε συνδυασμό με τον χρόνο που έχει ο καθένας να αφιερώσει για το διάβασμά του, με τον στόχο που θα βάλει στην γλώσσα και το χρονικό διάστημα στο οποίο θέλει να τον επιτύχει θα καθορίσουν την επιλογή του πτυχίου στο οποίο θα εξεταστεί.

Ποιά Πτυχία Αγγλικών Επιλέγουν οι Μαθητές του thePro?

Οι εμπειροι και εξειδικευμένοι καθηγητές του thePro μπορούν να σε προετοιμάσουν για οτιδήποτε αν τους ζητησεις. Ωστόσο, οι μαθητές του thePro συνήθως επιλέγουν και εξεταζονται σε κάποιο από τα παρακάτω Πτυχία Αγγλικών:

  • Cambridge (Proficiency - Advanced - Lower)

  • Michigan (Proficiency - Advanced - Lower)

  • LRN (Proficiency - Lower)

  • MSU (Proficiency - Lower)

  • LanguaCert International ESOL (Proficiency - Advanced - Lower)

  • TOEIC (Proficiency - Advanced - Lower)

  • LTE (Proficiency - Advanced - Lower)

Υπάρχει Διαφορά ανάμεσα στα Παραπάνω Πτυχια Αγγλικών ως προς την Αναγνώρισή τους?

Όχι, όλα τα παραπάνω Πτυχία Αγγλικών αναγνωρίζονται πλήρως από τον ΑΣΕΠ και τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Επίσης, κανένα από τα Πτυχία Αγγλικών που αναφέρθηκαν δεν έχει διετή διάρκεια ούτε ημερομηνία λήξης.

Υπάρχουν Εύκολα και Δύσκολα Πτυχία Αγγλικών?

Κάθε Πτυχίο Αγγλικών είναι σχεδιασμένο από έναν διαφορετικό Φορέα / Πανεπιστήμιο, γεγονός το οποίο οδηγεί στο να έχει διαφορετικές απαιτήσεις από τον εξεταζόμενο. Ο δείκτης δυσκολίας για την απόκτηση κάθε Πτυχίου Αγγλικών είναι αποτέλεσμα των επιμέρους θεματικών ενοτήτων που εξετάζει, του χρόνου που διαρκεί η εξέταση και του ποσοστού επιτυχίας που απαιτείται για να αποκτήσει κανείς το συγκεκριμένο Πτυχίο Αγγλικών. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα αξιολογούμε σε συνδυασμό με τις ικανότητες και το μαθησιακό προφίλ κάθε μαθητή. Έτσι υπάρχουν πτυχία που ταιριάζουν ή δεν ταιριάζουν σε κάθε μαθητή και όχι καλά και κακά Πτυχία Αγγλικών.

Πόσο χρόνο μαθημάτων χρειάζομαι για να αποκτήσω το Proficiency;

Η απάντηση και πάλι δεν είναι η ίδια για όλους. Κάθε μαθητής έχει το δικό του γνωστικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο καλείται να χτίσει τις νέες γνώσεις. Αν δεν γνωρίζετε ποιο είναι το τρέχον επίπεδο των αγγλικών σας (δηλ. το γνωστικό σας υπόβαθρο) το thePro διαθέτει μια πολύ εύκολη διαδικασία κατάταξης επιπέδου η οποία μπορεί να γίνει απλά από το σπίτι στον ελεύθερό σας χρόνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας (2316009404/ 405) και να ζητήσετε να αξιολογήσουμε το επίπεδο σας. Η αξιολόγηση του επιπέδου σας καθώς και η συμβουλευτική για το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα των αγγλικών σας παρέχεται από τους έμπειρους Ακαδημαϊκούς Συμβούλους του thePro εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Ενα γενικό εύρος, ωστόσο, όσον αφορά στην διάρκεια των μαθημάτων σας για την απόκτηση του Πτυχίου Αγγλικών είναι από 2 έως 6 μήνες για το Proficiency ανάλογα με το επίπεδό σας και το Πτυχίο Αγγλικών που θα επιλέξετε.

Τι εξετάζει το κάθε Πτυχίο Αγγλικών για το Proficiency;

Εφόσον διαγνωστεί το τρέχον επίπεδο των αγγλικών σας με ακρίβεια, και συζητήσουμε μαζί τους στόχους που έχετε για την αγγλική γλώσσα και τον διαθέσιμο χρόνο, θα ακολουθήσει συμβουλευτική σχετικά με τις αντίστοιχες απαιτήσεις του κάθε πτυχίου για να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς. Στον παρακάτω πίνακα θα βρείτε συγκεντρωμένες τις βασικές απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά κάθε Πτυχίου Αγγλικών:

Cambridge Michigan LRN MSU LanguageCert Mastery C2 TOEIC LTE
Grammar ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
Vocabulary ✔️ ✔️ ✔️
Reading ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
Listening ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
Speaking ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
Writing 2 essays 1 essay 2 essays 1 essay 2 essays
Pass Score 60% 65% 50% 60% 50% 90% 92%
Exam Dates December & May December & May January & June December & May Every Day Every Week Every Day
Exam Mode Paper Paper Paper Paper Online Paper Online
Exam Results 2 months 2 months 10 weeks 2 months 2-3 days 10-15 days at the end of the exam

Για περισσότερες διευκρινίσεις οι Ακαδημαϊκοί μας Σύμβουλοι είναι πάντοτε στην διάθεσή σας.