ThePro: Top Προετοιμασία IELTS με Στοχευμένα Προγράμματα Σπουδών

Aν είσαι σε μια φάση της ζωής σου που ψάχνεις για Μεταπτυχιακές Σπουδές ή Εργασία στο Εξωτερικό τότε σίγουρα έχεις βρει μπροστά σου το IELTS.

Το IELTS (International English Language Testing System) είναι ίσως το πιο δημοφιλές τεστ παγκοσμίως, το οποίο εξετάζει τη γλωσσική ικανότητα ενός ατόμου την τρέχουσα χρονική στιγμή. Όποιος αναζητά πληροφορίες για το IELTS, συνήθως έχει πολλές ερωτήσεις και ανησυχίες. Πάμε να απαντήσουμε στις σημαντικότερες από αυτές.

Τι είναι το IELTS;

Το IELTS είναι ένα διεθνές τεστ για την αξιολόγηση της αγγλικής γλώσσας. Είναι ένα τεστ κατάταξης και όχι ένα τεστ Proficiency, συνεπώς δεν μπορείς να “κοπείς” στο IELTS. Το σκορ που θα πάρεις στο IELTS θα αποδείξει αν έχεις ή όχι την γλωσσική επάρκεια που χρειάζεται για να παρακολουθήσεις ένα πρόγραμμα σπουδών ή να εργαστείς και να ζήσεις σε μία συγκεκριμένη χώρα.

Συνεπώς είναι βασικό κριτήριο επιλογής για τα περισσότερα αγγλόφωνα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ποια είναι η δομή του IELTS;

Το IELTS διαιρείται σε τέσσερις βασικές δεξιότητες που η καθεμία αντικατοπτρίζει όλα τα βασικά κομμάτια της επικοινωνίας στην αγγλική γλώσσα.

1. Ακουστικό (Listening):

Διάρκεια: 30 λεπτά, 4 μέρη, με ερωτήσεις που καλύπτουν πραγματικές καταστάσεις. Ακρόαση ηχογραφημένων συζητήσεων και μονολόγων.

2. Κείμενα (Reading):

Διάρκεια: 60 λεπτά, 3 μέρη με ερωτήσεις που αναφέρονται σε κείμενα γενικού ενδιαφέροντος ή ακαδημαϊκού περιεχομένου. Ανάγνωση και απάντηση σε ερωτήσεις, σχετικές με την κατανόηση κειμένων.

3. Έκθεση (Writing):

Διάρκεια: 60 λεπτά, 2 εκθέσεις: α) 1 περίληψη, γράμμα ή ανάλυση γραφήματος (150 λέξεις, 20 λεπτά), β) 1 ακαδημαϊκή ή γενική εκθεση (250 λέξεις, 40 λεπτά).

4. Προφορικά (Speaking):

Διάρκεια: 11-14 λεπτά, 3 μέρη: α) παρουσίαση-συνέντευξη για τον εαυτό σου (4-5 λεπτά), β) μονόλογο πάνω σε ένα θέμα (3-4 λεπτά), γ) συζήτηση με βάση το θέμα του μονολόγου (4-5 λεπτά).

Η κλίμακα βαθμολογίας κυμαίνεται από 1 έως 9, με κάθε ενότητα να συνεισφέρει στο συνολικό αποτέλεσμα.

Πόσα είδη IELTS υπάρχουν;

Υπάρχουν δύο κύριες εκδόσεις του IELTS: το Academic IELTS και το General Training IELTS. Το Academic IELTS χρησιμοποιείται για ακαδημαϊκούς σκοπούς, όπως η εισαγωγή σε πανεπιστήμια, ενώ το General Training IELTS χρησιμοποιείται για μετανάστευση και εργασία.

Επίσης υπάρχουν 3 τρόποι εξέτασης : To IELTS on paper, το IELTS on Computer και το IELTS ONLINE (το οποίο ακόμη δεν γίνεται δεκτό από παντού).

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να προετοιμαστεί κανείς για το IELTS;

Ο χρόνος προετοιμασίας για το IELTS εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αρχική γνώση που έχεις στην αγγλική γλώσσα. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν μερικούς μήνες προετοιμασίας, ενώ άλλοι μπορεί να προετοιμαστούν σε μόλις μερικές εβδομάδες.

Σε γενικές γραμμές αν το επίπεδο σου είναι πάνω από το Β2 (Lower) μπορείς να επιλέξεις προγράμματα 4 ή 8 εβδομάδων για την προετοιμασία σου.

Aν το επίπεδό σου είναι κάτω από Β2 θα χρειαστείς πρώτα να βελτιώσεις τα αγγλικα σου και μετα να ενταχθείς σε ένα πρόγραμμα 4 ή 8 εβδομάδων για την προετοιμασία σου.

“Αποκλειστικό στο thePro: Δυνατότητα επανάληψης γραμματικής και γρήγορης λεξιλογικής ενίσχυσης σε μόλις 8 μαθήματα! Ανεβάζουμε το επίπεδο, χτίζουμε background και πιάνουμε Top scores! “

Μάθε τώρα περισσότερα για το πρόγραμμα IELTS PLUS!

Τι βαθμό χρειάζεται για να περάσω το IELTS;

Το IELTS είναι ένα τεστ κατάταξης. Η επίδοση σε αυτό αντανακλά το τρέχον επίπεδο γνώσης των αγγλικών σου. Ο βαθμός που χρειάζεται κανείς για το IELTS διαφέρει ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο το θέλει. Για πανεπιστημιακές σπουδές, συνήθως απαιτείται ένας συνολικό βαθμός μεταξύ 6.5 ή 7.0 με άριστα το 9, ανάλογα με τις προϋποθέσεις του προγράμματος σπουδών. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγξεις τις απαιτήσεις του κάθε προγράμματος ή του εργασιακού φορέα.

Ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ των: ΙELTS on paper, IELTS on computer και IELTS ONLINE;

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τρόποι για να εξεταστείς στο IELTS : To IELTS on paper, το IELTS on Computer και το IELTS ONLINE (το οποίο ακόμη δεν γίνεται δεκτό από παντού). Ο παρακάτω πίνακας συνοψίζει τις διαφορές μεταξύ των διαφορετικών τρόπων εξέτασης:

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ IELTS on paper IELTS on computer IELTS ONLINE (Academic only)
Τρόπος Εξέτασης Σε εξεταστικό κέντρο με χαρτί και μολύβι. Σε εξεταστικό κέντρο μέσω υπολογιστή Από τον υπολογιστή σου
Εξεταστικό Κέντρο Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Ιωάννινα, Ηράκλειο Αθήνα, Θεσσαλονίκη Ο Υπολογιστής σου
Διάρκεια Τεστ Ίδια Ίδια Ίδια
Αποτελέσματα σε 13 ημέρες σε 3-5 ημέρες σε 6-8 ημέρες
Αναγνωριση Διεθνής Διεθνής Ευρεία -Έλεγξε με τον φορέα αν το δέχονται πρώτα
Εξέταστρα 218€ 218€ 218€

IELTS προετοιμασία στο thePro: Top Scores και Εξειδίκευση

Η προετοιμασία IELTS έχει την σφραγίδα και την εγγύηση της μακροχρόνιας εξειδίκευσης του thePro στις εξετάσεις IELTS. Το πρόγραμμα “IELTSπροετοιμασία” περιλαμβάνει:

 • Ενάρξεις νέων τμημάτων κάθε 15 μέρες
 • Διάρκεια IELTS προετοιμασίας:
 • 8 εβδομάδες (2 μήνες) ή
 • 4 εβδομαδες ανάλογα με το αρχικό σας επίπεδο
 • Δύο sessions ανά εβδομάδα
 • Καθηγητές με πολυετή εμπειρία στην εξέταση
 • Δωρεάν Βιβλίο IELTS
 • Δωρεάν Προσβαση στην Νο1 Εκπαιδευτική πλατφόρμα Moodle με Πλούσιο Διδακτικό Υλικό για το IELTS
 • Ολιγομελή Τμήματα με Φροντίδα σε Κάθε Μαθητή
 • Προσομοιώσεις της εξέτασης
 • Ατομική Παρακολούθηση της Προόδου
 • Extra Δωρεάν Προσομοιώσεις των Προφορικών εξετάσεων

Αποκλειστικό στο thePro: Δυνατότητα επανάληψης γραμματικής και γρήγορης λεξιλογικής ενίσχυσης σε μόλις 8 μαθήματα! Ανεβάζουμε το επίπεδο, χτίζουμε background και πιάνουμε Top scores!

Μάθε τώρα περισσότερα για το πρόγραμμα IELTS PLUS!
Κάνε μαθήματα IELTS με τους καλύτερους καθηγητές και εξασφάλισε τη θέση σου!

Έχεις κι άλλες απορίες;

Κλείσε τώρα μία Συμβουλευτική Συνάντηση εντελώς Δωρεάν.