Online Μαθήματα Αγγλικών: 6 Λόγοι για να τα επιλέξεις

Online Μαθήματα Αγγλικών

Online Μαθήματα Αγγλικών

Την ώρα που ο κoρονοϊός σβήνει σιγά-σιγά στην χώρα μας δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιστρέφοντας στην κανονικότητα αναζητούν τρόπους να αποκτήσουν γνώσεις και πιστοποιήσεις σε μία ξένη γλώσσα, και ειδικά στα αγγλικά. Είναι όμως προτιμότερα τα online μαθήματα αγγλικών ή τα δια ζώσης;

Πάμε να τα συγκρίνουμε λοιπόν να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά τους:

Δια Ζώσης  Μαθήματα

Δια Ζώσης Μαθήματα Αγγλικών:

1. Είναι το γνωστό, το οικείο και αυτό που όλοι γνωρίζουμε, αγαπάμε κι εμπιστευόμαστε όταν σκεφτόμαστε την εκπαίδευσή μας.

2. Έχουμε τον καθηγητή μπροστά μας με σάρκα και οστά να μας καθοδηγεί και να μας κατευθύνει σε κάθε βήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Ναι αλλά…

1.Πρέπει να μετακινούμαστε από και προς το φροντιστήριο.

2. Πρέπει να τηρούμε πολύ αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κτλ) μέσα στο φροντιστήριο, κατά την μετάβαση μας σε αυτό και κατά την επιστροφή μας στο σπίτι.

3. Κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί το πρόγραμμά μας σε online λόγω νέων μέτρων και να χρειαστεί να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα στα μισά του προγράμματος σπουδών.

4. Είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουμε μαθήματα αποκλειστικά σε κάποιο τοπικό συνοικιακό φροντιστήριο της περιοχής μας, όπου σπανίως θα βρούμε καλά οργανωμένα προγράμματα ενηλίκων.

online μαθήματα

Online Μαθήματα Αγγλικών

1. Φοβόμαστε ότι δεν θα είναι αποτελεσματικό και ότι θα είναι ψυχρό χωρίς διάδραση με τον καθηγητή μας.

2. Πιστεύουμε ότι θα απαιτεί από εμάς υψηλές τεχνικές γνώσεις υπολογιστή τις οποίες δεν κατέχουμε.

3. Θεωρούμε ότι τα online μαθήματα αγγλικών θα έχουν περισσότερη δουλειά για εμάς από το σπίτι.

Ωστόσο

1. Τα Online Μαθήματα Αγγλικών του thePro γίνονται μόνο ζωντανά με καθηγητή. Εξακολουθεί λοιπόν ο δάσκαλος να βρίσκεται μπροστά μας, απλά από την οθόνη του Υπολογιστή μας. Συνεπώς το μάθημα που γίνεται είναι το ίδιο με την παραδοσιακή διδασκαλία σε τάξη.

2. Οι τεχνικές προδιαγραφές για να διεξαχθούν τα online μαθήματα αγγλικών είναι ελάχιστες. Αρκεί να έχετε ένα email, πρόσβαση στο Internet και προαιρετικά ένα μικρόφωνο (αυτό από τα hands free του κινητού σας κάνει μια χαρά). Μπορείτε να συνδεθείτε από υπολογιστή, laptop, tablet ή ακόμα και από το κινητό σας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και η ομάδα του thePro είναι δίπλα σας να σας βοηθήσει βήμα βήμα αν αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε δυσκολία.

3. Δεν χάνετε χρόνο με άσκοπες μετακινήσεις και δεν βάζετε σε κίνδυνο κανένα μέλος της οικογένειάς σας.

4. Δεν χάνετε μαθήματα.

5. Έχετε πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών (καθώς τα online μαθήματα αγγλικών στο thePro δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά σε σχέση με τα Δια ζώσης ) σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε. Φυσικά, σε περίπτωση που παρακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα που να οδηγεί σε εξετάσεις, μπορείτε να δώσετε εξετάσεις στον Τόπο Διαμονής σας.

6. Τέλος, όσον αφορά στη δουλειά για το σπίτι, το thePro είναι ένα σχολείο ενηλίκων. Αυτό συνεπάγεται ότι γνωρίζει πολύ καλά τους περιορισμούς που διαθέτουν στον χρόνο και την διάρκεια της μελέτης. Τα προγράμματα σπουδών είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ενηλίκων. Οπότε μην φοβάστε τίποτα, καθώς είστε στα χέρια έμπειρων καθηγητών με πολυετή εξειδίκευση στην Διδασκαλία Ενηλίκων.

Εξάλλου τα online μαθήματα είναι μία μέθοδος που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια από Κορυφαία Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Πολλά μάλιστα από αυτά οδηγούν σε απόκτηση Πτυχίων, Μεταπτυχιακών ακόμη και Διδακτορικών Τίτλων Σπουδών αποκλειστικά και μόνο με εξ αποστάσεως διδασκαλία!

Τώρα λοιπόν που ένα διαφορετικό καλοκαίρι είναι μπροστά μας και ίσως ακολουθηθεί από ένα ακόμη πιο διαφορετικό φθινόπωρο, μήπως είναι ευκαιρία να αποκτήσετε τις γνώσεις και τις πιστοποιήσεις που χρειάζεστε, εύκολα, από την ασφάλεια του σπιτιού σας μέσα από τα ταχύρυθμα online μαθήματα αγγλικών του thePro;

Τώρα και με Έκπτωση -35% στα Δίδακτρα για τα Θερινά Τμήματα!

Περισσότερες Πληροφορίες για το thePro θα βρείτε εδώ


Μαθήματα Proficiency: 6 Λόγοι για να τα ξεκινήσεις ως Ενήλικας


Θέλεις να ξεκινήσεις Μαθήματα Proficiency; Σε προβληματίζει το γεγονός ότι έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που έκανες μαθήματα αγγλικών; Αισθάνεσαι ότι δεν θυμάσαι τίποτα;

Όλα τα παραπάνω είναι συνήθεις προβληματισμοί των ενηλίκων που σκέφτονται να ξεκινήσουν Μαθήματα Proficiency.

Σήμερα λοιπόν θα σου παρουσιάσουμε 6 λόγους για να ξεκινήσεις τα Μαθήματα Proficiency ως Ενήλικας.


1.Είσαι πολύ πιο συνειδητοποιημένος

Οι περισσότεροι από εμάς πηγαίνουμε αγγλικά ως παιδιά γιατί έτσι πρέπει, γιατί θα τα χρειαστούμε αργότερα όταν μεγαλώσουμε ή γιατί επιμένουν οι γονείς μας. Ως ενήλικες όμως ξεκινάμε τα μαθήματά μας επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι χρειαζόμαστε βαθύτερη γνώση της γλώσσας ή πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Ερχόμαστε λοιπόν εξαρχής αποφασισμένοι και συνειδητοποιημένοι να αφιερώσουμε χρόνο και κόπο για να ξεμπερδέψουμε επιτέλους με τα αγγλικά.


2. Γνωρίζεις ήδη άπταιστα την μητρική σου γλώσσα.

Θυμάμαι ακόμη ως παιδί την δυσκολία που είχα να κατανοήσω έννοιες βασικές στην αγγλική γλώσσα. Με θυμάμαι για χρόνια να ρωτάω την κυρία μου “τί είναι το απαρέμφατο” και να μην καταλαβαίνω την απάντηση. Η απορία μου λύθηκε δια παντός όταν ήρθα σε επαφή με τα Aρχαία ελληνικά. Τα Μαθήματα Proficiency απαιτούν πολύ καλή γνώση γραμματικής και συντακτικού την οποία όντας παιδιά δεν την έχουμε κατακτήσει ακόμη. Το 80% της Ελληνικής και της Αγγλικής γραμματικής είναι ίδιο. Μάλιστα οι ομοιότητες της Αρχαίας ελληνικής με την Αγγλική γλώσσα ξεπερνούν το 90%. Έχοντας λοιπόν κατακτήσει την ελληνική γραμματική είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοήσουμε την αγγλική γραμματική σε βάθος και να εστιάσουμε πια μόνο στις διαφορές.

Γράφοντας Έκθεση

3. Μπορείς πιο εύκολα να παράγεις επιχειρήματα για την έκθεση.

Οι ενήλικες έχουν αναπτύξει πλήρως την ικανότητα της κριτικής σκέψης. Έρχονται σε επαφή με μια πληθώρα επιστημονικών πεδίων μέσα από τις σπουδές, τα ενδιαφέρονται ή και την εργασία τους. Μπορούν και να συνδυάζουν πληροφορίες από πολλαπλές πηγές και να σκέφτονται διεπιστημονικά. Όλα τα παραπάνω βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη της Έκθεσης,το πιο απαιτητικό κομμάτι της εξέτασης. Ξεκινώντας λοιπόν τα Μαθήματα Proficiency ως ενήλικας έχεις πλεονέκτημα όσον αφορά στην παραγωγή ιδεών και συνεπώς και στην παραγωγή του λόγου.4. Θα Μάθεις Επιτέλους να Μιλάς Άπταιστα και Αυθόρμητα

Πάντα στις εξετάσεις του Proficiency το ζητούμενο είναι η ευχέρεια στην αυθόρμητη παραγωγή λόγου. Οι βάσεις που έχεις ήδη αποκτήσει από το Lower (κι ας νιώθεις ότι δεν θυμάσαι τίποτα!) σε συνδυασμό με τον λεξιλογικό πλούτο που έχεις ήδη στην μητρική σου γλώσσα σε βοηθούν στο να αφομοιώσεις πολύ πιο δύσκολες, σύνθετες και αφηρημένες λεξιλογικές έννοιες. Στα Μαθήματα Proficiency θα δουλέψεις πάνω σε νέο λεξιλόγιο το οποίο σε συνδυασμό με την βελτίωσης της γραμματικής και της σύνταξης σου επιτρέπει πια να μπορείς να συζητάς για μία ποικιλία θεμάτων μέσα και έξω από την τάξη. Πίστεψέ με η πρώτη φορά που θα μιλήσεις με τουρίστα μετά τις εξετάσεις του Proficiency θα σου μείνει αξέχαστη!


Μαθήματα Proficiency για Ενήλικες

5. Έχεις Καλύτερη Επίγνωση του Εαυτού σου, άρα και των Δυσκολιών σου

Θα σε πάω πίσω στα χρόνια των Πανελληνίων. Πόσες φορές σε ρώτησαν οι γονείς σου πώς έγραψες και απάντησες δεν ξέρω; Η ικανότητα που έχουμε να κατανοούμε τον εαυτό μας και την επίδοσή μας αυξάνεται με τον χρόνο. Ως ενήλικες έχουμε αναπτύξει την δεξιότητα της αυτο-παρακολούθησης. Δεν χρειάζεται να κρατάει η μαμά μας το βιβλίο για να της πούμε τις λέξεις! Κοιτάζουμε την λίστα με τις λέξεις και αντιλαμβανόμαστε από μόνοι μας ποιες γνωρίζουμε και ποιες όχι. Αυτό είναι κάτι που θα σε βοηθήσει σημαντικά στα Μαθήματα Proficiency καθώς σου επιτρέπει να αναγνωρίσεις τις αδυναμίες σου και να τις αντισταθμίσεις με τα δυνατά σου σημεία την ημέρα της εξέτασης.

6. Μπορείς να παρακολουθήσεις Ταχύρυθμα Μαθήματα Proficiency

Οι ενήλικες μπορούν να συγκεντρώσουν την προσοχή τους για μεγαλύτερο διάστημα από τα παιδιά και να συγκρατήσουν μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών. Δεν κάνουν φασαρία στην τάξη, αντιλαμβάνονται την αξία του homework και έχουν ακαδημαϊκό κίνητρο. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο πάρουν το Proficiency με μισό χρόνο προετοιμασίας σε σχέση με τα παιδιά.

Αν κι εσύ ψάχνεις για ένα Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Proficiency έλα μια βόλτα από το thePro.

Θα μας βρεις στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα εδώ.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει:
Michigan Proficiency: 12 Tips για να Πετύχεις Σίγουρα με την Πρώτη!


Αγγλικά για Αρχάριους: Πόσο καιρό μαθημάτων χρειάζομαι;

Αγγλικά για Αρχάριους. Πόσο χρόνο μαθημάτων χρειάζομαι μέχρι το Lower;

Η παραπάνω ερώτηση είναι συνήθης για τους ανθρώπους που ως ενήλικες ξεκινούν να πιάσουν τα αγγλικά από την αρχή.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες των Ενηλίκων, το πρόγραμμα Αγγλικά για Αρχάριους στο thePro είναι εντατικό και ταχύρυθμο.

Επειδή όμως είναι πολλοί οι μαθητές που νομίζουν ότι είναι αρχάριοι στην γλώσσα γιατί νιώθουν ότι δεν θυμούνται τίποτα, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά…

Αγγλικά για Ενήλικες


Είσαι πραγματικά Αρχάριος;

Υπάρχει ένας κοινός τρόπος με τον οποίο σε όλες τις χώρες μιλάμε για την γνώση της γλώσσας: το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τη Γλώσσα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό υπάρχουν 4 διαφορετικά επίπεδα γνώσης μίας γλώσσας μέχρι το επίπεδο του Lower ή αλλιώς Β2. Τα επίπεδα αυτά είναι:

Α1        «στοιχειώδης γνώση» : αρχάριοι .

Α2        «βασική γνώση» : προχωρημένοι.

Β1        «μέτρια γνώση» : pre-lower.

Β2        «καλή γνώση»: lower.


Η κατάταξη του επιπέδου είναι πολύ σημαντική. Σε άλλο τμήμα θα ενταχθούν όσοι δεν έχουν κάνει ποτέ στο παρελθόν μαθήματα, σε άλλο όσοι έκαναν κάποια λίγα και σε άλλο όσοι έκαναν συστηματικά μαθήματα ως παιδιά κι ας νιώθουν ότι δεν θυμούνται τίποτα!

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι είμαστε όντως στο κατάλληλο επίπεδο για να παρακολουθήσουμε το Πρόγραμμα Αγγλικά για Αρχάριους, τότε έχουμε να καλύψουμε 4 διαφορετικά επίπεδα στην γλώσσα μέχρι να φτάσουμε στο Lower!

Αγγλικά για Ενήλικες


Ενήλικες vs Παιδιά

Ως παιδιά μαθαίνουμε την αγγλική γλώσσα σε 7 ολόκληρα χρόνια, μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο του Lower δηλ. το Β2.

Οι ενήλικες όμως είναι άλλη υπόθεση. Οι ενήλικες μπορούν να συγκεντρώσουν την προσοχή τους για πολύ περισσότερη ώρα σε σχέση με τα παιδιά. Επίσης, είναι συνειδητοποιημένοι και υπεύθυνοι, οπότε αν μια μέρα δεν διαβάσουν είναι γιατί δεν πρόλαβαν κι όχι γιατί βαρέθηκαν ..

Όλα αυτά και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που έχει η διδασκαλία των ενηλίκων καθιστούν την διαδικασία εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας πολύ πιο σύντομη.

Ταυτόχρονα κι εσύ ως μαθητής όταν ξεκινάς Αγγλικά για Αρχάριους συνήθως δεν έχεις χρόνο για χάσιμο. Θέλεις να ξεκινήσεις από το σωστό σημείο και να φτάσεις τον στόχο σου όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά γίνεται.

Επειδή ως ενήλικας πια, είτε φοιτητής, είτε εργαζόμενος, είτε άνεργος είτε συνταξιούχος, θέλεις να είναι η τελευταία φορά που θα καθίσεις στα θρανία για να μάθεις αγγλικά, θέλεις να το κάνεις γρήγορα και σωστά.Ταχύρυθμα Αγγλικά για Αρχάριους στο thePro

Στο thePro θα βρεις ταχύρυθμα 3μηνα προγράμματα σπουδών για κάθε επίπεδο γνώσης της γλώσσας.

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι είσαι στο σωστό επίπεδο για να ενταχθείς στο πρόγραμμα Αγγλικά για Αρχάριους, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χρειαστείς 4 μόλις 3μηνα για να φτάσεις στο επίπεδο του Lower και να δώσεις εξετάσεις.

Για σκέψου, 12 μήνες μαθημάτων αντικαθιστούν τα 7 χρόνια που κάναμε αγγλικά ως παιδιά!! Μήπως τώρα τα πράγματα φαίνονται λιγότερο δύσκολα;

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα διαβάσεις για κάποια καινοτόμα μέθοδο που διδάσκει Αγγλικά για Αρχάριους μέσω κάποιας εφαρμογής ή στον ύπνο.. Ρώτα τον εαυτό σου:

Μήπως μπορώ να διαθέσω έναν χρόνο για μαθήματα για να μάθω επιτέλους αγγλικά?

Μήπως να ρωτήσω στο thePro ;

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών του thePro θα βρεις εδώ


Το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες : Τι να Προσέξεις

Θέλεις να επιλέξεις το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες; Σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις μία μικρή έρευνα αγοράς πριν αποφασίσεις.

Επειδή λοιπόν, πέρα από το κόστος θέλεις σίγουρα το καλύτερο, βεβαιώσου ότι το Φροντιστήριο Αγγλικών που θα επιλέξεις έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

1. Εξειδικευμένοι Καθηγητές

Το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες

Ένα Φροντιστήριο είναι τόσο καλό όσο είναι οι καθηγητές του. Το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών έχει καθηγητές έμπειρους και εξειδικευμένους. Η εμπειρία τους επιτρέπει να μπορούν να διαχειριστούν όλες τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες που θα προκύψουν στα μαθήματα. Η διδασκαλία των Ενηλίκων είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των παιδιών, οπότε φρόντισε οι καθηγητές σου να είναι έμπειροι και σε αυτό το κομμάτι.

2.Αξιοπιστία

Όταν ξαναπιάνεις τα αγγλικά σου μετά από χρόνια και ως ενήλικας, θέλεις σίγουρα το πρόγραμμα σπουδών που θα ακολουθήσεις να είναι αξιόπιστο. Θέλεις να είναι η τελευταία φορά που θα μπεις στην διαδικασία να καθίσεις στα θρανία και η όλη μαθησιακή εμπειρία που θα ακολουθήσεις να σου παρέχει τόσο τις γνώσεις όσο και την πιστοποίηση που χρειάζεσαι. Δώσε λοιπόν βαρύτητα στην εμπειρία, στα ποσοστά επιτυχίας και στα χρόνια λειτουργίας.

3. Πρόγραμμα Σπουδών

Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι άνετα με τον τρόπο που κυλάει η ύλη και να προετοιμάζεσαι αναλυτικά και συστηματικά για όλα τα μέρη της εξέτασης. Είναι επίσης σημαντικό να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, ειδικά όταν είσαι σε ένα τμήμα εξετάσεων. Κάθε Φροντιστήριο Αγγλικών που σέβεται τον εαυτό του και τους μαθητές του παρουσιάζει στους μαθητές του αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών του και τους ενημερώνει από πριν για τον τρόπο με τον οποίο θα καλύψουν την ύλη. Δώσε μεγάλη βαρύτητα στο πρόγραμμα σπουδών, στο πόσο οργανωμένο και στοχευμένο είναι γιατί αποτελεί αντίκτυπο της συνολικής οργάνωσης του φροντιστηρίου αγγλικών.

4. Παροχές

Κατέγραψε αναλυτικά τί σου παρέχει το κάθε φροντιστήριο αγγλικών. Πόσες ώρες μαθημάτων, πόσα τεστ προσομοίωσης, αν γίνονται επιπλέον ακουστικά (ή απλά δίνονται cds στο σπίτι γιατί δεν είναι το ίδιο), τί γίνεται σε περίπτωση απουσίας , αν υπάρχει επιπλέον online υλικό που μπορείς να δουλέψεις κ.α. Προσπάθησε να πετύχεις τον συνδυασμό “Value for Money” δηλ, την καλύτερη τιμή για τις μέγιστες δυνατές παροχές. Όπως ακριβώς θα έκανες και όταν θα επέλεγες ένα κινητό τηλέφωνο. Μην ξεχνάς ότι ο στόχος σου είναι να επιλέξεις το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες.

5. Εξατομίκευση

Τα περισσότερα φροντιστήρια αγγλικών δεν τα καταφέρνουν καλά σε αυτόν τον τομέα. Γι’ αυτό συχνά και κάποιες φορές οι μαθητές προτιμούν τα ιδιαίτερα μαθήματα. Ένα φροντιστήριο αγγλικών που συνδυάζει την διδασκαλία στην τάξη με ατομικές συναντήσεις με καθηγητές διασφαλίζει ότι όλοι οι μαθητές λαμβάνουν την προσοχή και την φροντίδα που χρειάζονται. Αποτελεί συνεπώς την ιδανική επιλογή. Το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών λοιπόν είναι εκείνο που μπορεί να σου προσφέρει επιπλέον εξατομικευμένη βοήθεια όταν και όποτε την χρειαστείς.


6. Προσομοιώσεις Εξετάσεων

Οι προσομοιώσεις των εξετάσεων βοηθούν τόσο τον μαθητή όσο και και τον καθηγητή. Ο μαθητής αντιλαμβάνεται σε τι επίπεδο βρίσκεται, πόσο καλά διαχειρίζεται τον χρόνο του, το άγχος του, τις αδυναμίες και τα δυνατά του σημεία. Παράλληλα, ο καθηγητής μπορεί να εντοπίσει τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή και να στοχεύσει σε αυτές κατά την διάρκεια της διδασκαλίας. Συνεπώς, αν θέλεις να επιλέξεις το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες καλό θα ήταν να επιλέξεις εκείνο που σου παρέχει πολλές προσομοιώσεις και σωστά οργανωμένες, όχι στην θέση μαθημάτων.

7. Εξειδικευμένα βιβλία

Το πραγματικά καλό φροντιστήριο δε βασίζεται μόνο στα βιβλία αγγλικών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αλλάζει, προσαρμόζει και τροποποιεί την ύλη του συνεχώς με βάση τις εξελίξεις στον τομέα της γλώσσας. Χρησιμοποιεί πακέτα σημειώσεων ώστε να εμπλουτίσει την διδακτική διαδικασία και να δώσει στους μαθητές του όλα τα απαραίτητα εφόδια. Ένα φροντιστήριο αγγλικών που φτάνει να δημιουργεί πια δικό του πρωτότυπο υλικό (και όχι απλά να δίνει φωτοτυπίες βιβλίων) είναι πραγματικά εξειδικευμένο. Ειδικά για τους Ενήλικες είναι πολύ σημαντικό τα βιβλία και το υλικό να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα.

8. Φιλικό Κλίμα

Καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι στον σωστό χώρο όταν ανυπομονείς να πας για μάθημα. Βλέπεις οι καθηγητές, η γραμματεία και η διεύθυνση να λειτουργούν σαν ομάδα ή ακόμα καλύτερα σαν οικογένεια. Ανεξάρτητα από το πόσους μαθητές έχουν σε ξέρουν με το μικρό σου όνομα. Και είναι εκεί για να σε βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστείς. Θα το καταλάβεις μόλις μπεις μέσα αν το κλίμα είναι φιλικό ή στεγνό. Ακολούθα το ένστικτό σου σε αυτό, είναι αλάνθαστο..

9. Ευελιξία και Επιλογές

Όι Ενήλικες μαθητές έχουν μία βασική ιδιαιτερότητα: περιορισμένο χρόνο. Όλοι τους πασχίζουν να χωρέσουν τα αγγλικά στο απαιτητικό πρόγραμμα της ημέρας τους. Προσπαθούν να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα στην σχολή, την δουλειά, το μεταπτυχιακό την διπλωματική, την οικογένεια και ό,τι άλλο έχουν να κάνουν μέσα στην ημέρα. Η δυνατότητα ενός Φροντιστηρίου να αναπροσαρμόζει το πρόγραμμα σπουδών είναι βασική. Για παράδειγμα το να δίνει επιλογές στους μαθητές ως προς τις ώρες των μαθημάτων, ως προς την επιλογή των πτυχίων, ακόμα και την διάρκεια των σπουδών είναι καθοριστικής σημασίας. Αν θέλεις λοιπόν να βρεις ποιο είναι το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες, είναι σίγουρα αυτό που σου αφήνει περιθώρια επιλογής και ευελιξίας . Value for Money – θυμάσαι?

10. Επιτυχίες

Το τελευταίο πράγμα που ξεχωρίζει το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες από τον σωρό είναι οι επιτυχίες του. Επειδή όμως πολλοί θα σου πουν ότι είναι οι Νο1 στον τομέα, μην αρκείσαι σε αυτό. Μάθε, ρώτα και δες. Από γνωστούς, από κριτικές, από τα social media. Οι πραγματικά καλοί ξεχωρίζουν γιατί δεν έχουν την ανάγκη να σου πουν ότι είναι οι καλύτεροι. Φαίνεται.

Το Καλύετρο Φροντιστήριο Αγγλικών

Αν λοιπόν αναζητάς το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες, πέρνα μια βόλτα από το thePro.

Θα βρεις όλα όσα είπαμε και πολλά περισσότερα.

Οργάνωση, εξειδίκευση και μια παρέα για να μην είσαι μόνος/η σε αυτήν σου την προσπάθεια.

Θα βρεις την ομάδα του thePro.

Περισσότερες πληροφορίες για το thePro θα βρεις εδώ.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει:
Michigan Proficiency: 12 Tips για να Πετύχεις Σίγουρα με την Πρώτη!


Θερινά Μαθήματα Αγγλικών: 5 Λόγοι για να Αξιοποιήσεις το Καλοκαίρι σου

Θα περάσεις το καλοκαίρι σου στην πόλη; Μήπως τα θερινά μαθήματα αγγλικών είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τους καλοκαιρινούς μήνες;

Φτιάξε φραπεδάκι κι έλα να σου πω 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να κάνεις θερινά μαθήματα στο thePro:

1.Βγάζεις ένα ολόκληρο επίπεδο στην γλώσσα: Ναι καλά άκουσες. Η δουλειά που γίνεται στα θερινά είναι εντατική και μέσα σε μόλις δύο μήνες εσύ θα έχεις ανεβάσει τις δεξιότητές σου κατά ένα ολόκληρο επίπεδο! Και δημιουργούνται τμήματα για όλα τα επίπεδα γνώσης της γλώσσας. Οπότε από όποιο σημείο κι αν θέλεις να ξεκινήσεις στο thePro μπορείς να το κάνεις.

2.Κερδίζεις χρόνο και δίνεις νωρίτερα εξετάσεις: Αν σε ενδιαφέρει να πάρεις άμεσα μία πιστοποίηση Lower ή Proficiency τα θερινά τμήματα είναι η καλύτερη επιλογή γιατί αντί να περιμένεις τον επόμενο Μάιο μπορείς άνετα να δώσεις εξετάσεις τον Δεκέμβρη!

3.Γίνεσαι μέλος μιας όμορφης παρέας: Σε μια περίοδο καλοκαιρινή που η πόλη αδειάζει και εσύ περιμένεις με αγωνία τις διακοπές του Αυγούστου, στο thePro θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους με κοινά με εσένα ενδιαφέροντα. Θα περάσεις δημιουργικά τις ώρες σου και θα φτάσεις και πιο κοντά στον στόχο σου. Ακόμα να αποφασίσεις; Ακου κι αυτό:

4.Έχεις Έκπτωση στα δίδακτρα: Τα θερινά μαθήματα αγγλικών είναι πάντα μα πάντα σε προσφορά. Είναι οι τελευταίοι μαθητές της χρονιάς που θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο thePro και η λογική μας είναι να τους βοηθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα full πακέτο μαθημάτων με Έκπτωση;

5.Σου έχω κι έναν ακόμη λόγο, πέμπτο και τελευταίο. Τον Αύγουστο πάμε διακοπές. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά θα γίνει Ιούνιο – Ιούλιο και τέλος. Τον Αύγουστο θα είσαι free να ξεκουραστείς και να φορτώσεις μπαταρίες.. Γιατί από Σεπτέμβρη θα αρχίσουν και πάλι τα μαθήματα.

Ακόμη το σκέφτεσαι; Έλα να μας γνωρίσεις!! Πέρνα μια βόλτα από τα γραφεία μας Π. Μελά 18 & Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ή πάρε μας τηλέφωνο στο 2316009404.

Περισσότερες πληροφορίες για το thePro θα βρεις εδώ


Πώς πλένουν τα μαλλιά τους οι αστροναύτες?

Ποιός είπε ότι οι αστροναύτες δεν πλένουν τα μαλλιά τους; Δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο στα αγγλικά για να μάθετε την όλη διαδικασία.

Όχι τίποτα άλλο, να είστε προετοιμασμένοι για την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε εκτός γης!!

Θέλετε να κάνουμε κι ένα μικρό κουίζ για να τσεκάρουμε κατά πόσο κατανοήσατε το βίντεο? Απλώς ταιριάξτε την κάθε λέξη με τον ορισμό της (επίπεδο δυσκολίας Γ1):

a “comb” is ____

“limited” means ___

“squeaky-clean” means ___

a “shampoo” is ___

the “scalp” is ____

a “ponytail” is ___

to “squirt” means ___

to “evaporate” means ___

a) a creamy liquid to make hair clean

b) a flat piece of plastic with thin teeth used to make hair tidy

c) to shoot liquid out of a small opening

d) the skin on the top of the head

e) completely clean

f) restricted

g) to change from a liquid to a gas

h) a type of hairstyle where hair is pulled back and tied so it hangs down

Οι σωστές απαντήσεις είναι: 1. b, 2. f, 3. e, 4. a , 5. d, 6. h , 7. c, 8. g

Credits to : www.britishcouncil.org/learnenglishteens


Informal Contractions: Watcha gonna do ’bout ’em?

Τα informal contractions είναι συντομογραφίες δύο λέξεων μεταξύ τους.

Χρησιμοποιούνται ευρέως στον προφορικό λόγο από native speakers ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου.

Δεν είναι ακριβώς αργκό αλλά μοιάζουν κάπως. Είναι είναι ο λόγος που δεν μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι μας είπε κάποιος native speaker.

Για παράδειγμα, το “gonna” είναι συντομογραφία του “going to”. Αν προσπαθήσετε να πείτε “going to” πολύ γρήγορα θα δείτε ότι ο ήχος που θα κάνετε θα μοιάζει με το gonna.

Πρέπει όμως να θυμάστε ότι αυτά είναι informal contractions, δηλαδή χρησιμοποιούνται στην καθομιλουμένη και όχι στον γραπτό λόγο και ποτέ μα ποτέ στην έκθεση.

gonna = going to
Nothing’s gonna change my love for you.

gimme = give me
Can you gimme a hand?

whatcha = what are you
Whatcha going to do?

whatcha = what have you
Whatcha got there?

ain’t = am not/are not/is not
I ain’t your mama.

ain’t = has not/have not
She ain’t finished yet.

gotta = (have) got a
I gotta car.

gotta = (have) got to
I gotta run.

lemme = let me
Lemme leave!

kinda = kind of
It’s kinda funny; what you just said.

wanna = want to
Wanna watch a movie?.

wanna = want a
I wanna new bike.


Πρωταπριλιά: Οι 5 Χειρότερες Φάρσες όλων των Εποχών

Κάθε χρόνο την Πρωταπριλιά άνθρωποι από όλο τον κόσμο κάνουν πλάκες και αστεία στους γύρω τους. Κάποιες πλάκες όμως τραβάνε παραπάνω από όσο πρέπει. Παρακάτω θα βρείτε 5 από τις πιο επικές φάρσες όλων των εποχών!

1. Η Ψεύτικη Προθεσμία:

Οι συνάδελφοι του Glen Howlett στο δημαρχείο του Λονδίνου ονειρεύτηκαν μια υπέροχη φάρσα. Του έστειλαν ένα μήνυμα ότι η προθεσμία για την πολύ μεγάλη αναφορά που ετοίμαζε είχε μεταφερθεί σε 2 μόλις εβδομάδες. Έβαλαν μάλιστα και ημερομηνία στο μήνυμά τους την 1η Απριλίου. Μόνο που ο Howlett δεν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα. Έλαβε το μήνυμα όσο ήταν σε διακοπές και αμέσως τις ακύρωσε κάλεσε τους πάντες πίσω στο γραφείο να στρωθούν στην δουλειά. Στην προσπάθειά του να μην ξεφύγει από την προθεσμία ο Howlett δούλεψε πολύ σκληρά, έφτασε να παθαίνει κρίσεις πανικού, μέχρι που κατέρρευσε από το στρες και χρειάστηκε να πάρει άδεια από την δουλειά. Στο διάστημα της απουσίας του συνειδητοποίησε ότι δεν άξιζε τον κόπο να χάσει την υγεία του για την αναφορά κι έτσι ζήτησε πρόωρη συνταξιοδότηση. Σε αυτό το σημείο κάποιος τον ενημέρωσε ότι όλο αυτό ήταν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Ο Howlett προέβη σε μηνύσεις και έκτοτε το δημαρχείο του Λονδίνου απαγόρευσε τις πλάκες μεταξύ των εργαζομένων.

2. Η Απελευθέρωση των Κρατούμενων:

Φανταστείτε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο να βρίσκεται κλειδωμένο πίσω από τα σίδερα μιας Ρουμανικής Φυλακής για χρόνια ολόκληρα και επιτέλους να απελευθερώνεται. Ταξιδεύετε μέχρι εκεί, στέκεστε έξω από τις πόρτες της φυλακής και περιμένετε με ανυπομονησία μόνο και μόνο για να ακούσετε … “Πρωταπριλιά! Κανείς δεν απελευθερώνεται!”. Αυτό ακριβώς συνέβη σε 60 ανθρώπους τον Απρίλιο του 2000, οι οποίοι διάβασαν στην εφημερίδα Opinia ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα απελευθερώνονταν από την φυλακή Baia Mare στην Ρουμανία. Έκαναν όλον τον δρόμο ως εκεί μόνο και μόνο για να μάθουν ότι η εφημερίδα τους είχε κάνει πρωταπριλιάτικο αστείο. Αργότερα η Opinia εξέδωσε δημόσια συγγνώμη.

3. Η Ψεύτικη Ληστεία:

Η Sitra Walker εργαζόταν σε ένα κατάστημα ρούχων στο Columbus του Ohio. Δούλευε εκεί μόλις 2 εβδομάδες αλλά ένιωθε ότι ήξερε αρκετά καλά τον διευθυντή του καταστήματος ώστε να του κάνει την παρακάτω πρωταπριλιάτικη πλάκα. Την 1η Απριλίου του 2003 τον κάλεσε στο σπίτι του και του είπε ότι ένοπλοι άνδρες είχαν εισέλθει στο κατάστημα και το έκλεβαν. Ο Διευθυντής κάλεσε αμέσως την αστυνομία και κινητοποιήθηκαν αμέσως 4 περιπολικά. Λίγα λεπτά αργότερα η Walker κάλεσε πίσω τον Διευθυντή της φωνάζοντας: “Πρωταπριλιάα!!”. Ήταν όμως ήδη αργά. Όταν η αστυνομία έφτασε δευτερόλεπτα αργότερα δεν το βρήκε καθόλου αστείο και την συνέλαβαν κατηγορώντας την για δημιουργία πανικού. Ο Διευθυντής της κατέληξε να την απολύσει.

4. Ένα Κρέμασμα Μαϊμού:

Ο γάμος του Randy Wood είχε ήδη τελειώσει, αλλά ο ίδιος ήταν ακόμη αρκετά θυμωμένος με την γυναίκα του. Κι έτσι αποφάσισε να της κάνει μια πρωταπριλιάτικη πλάκα. Την κάλεσε και της ζήτησε να πάει επειγόντως στο σπίτι καθώς είχε κάτι πολύ σημαντικό να της δείξει. Η γυναίκα πήγε στο σπίτι και βρήκε τον Wood να κρεμασμένο από μια θηλιά σε ένα δέντρο στην μπροστινή αυλή. Τρομοκρατημένη, κάλεσε αστυνομία, ασθενοφόρο και πυροσβεστική. Αλλά όταν όλοι αυτοί έφτασαν στον “τόπο του εγκλήματος” διαπίστωσαν με έκπληξη ότι ο Wood όχι μόνο δεν ήταν νεκρός, δεν είχε καν χτυπήσει. Είχε δέσει τον εαυτό του σε μία προσπάθεια να κάνει τρομάξει την πρώην γυναίκα του. Οι αρχές τον ενημέρωσαν ότι θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με πρόστιμο μέχρι και 1000$ και έναν χρόνο φυλάκιση!

5. Προειδοποίηση για Καταστροφή:

Το 1999 οι DJs στον ραδιοφωνικό σταθμό του Oregon KSJJ ανακοίνωσαν ότι το φράγμα του Οchoco είχε σπάσει, απειλώντας τις γειτονικές περιοχές με πλημμύρες. Η προειδοποίηση αυτή έγινε απόλυτα πιστευτή καθώς την προηγούμενη χρονιά εκατοντάδες σπίτια είχαν πάθει ζημιές λόγω πλημμύρας, με αποτέλεσμα τρομοκρατημένοι ιδιοκτήτες που άκουσαν τα νέα να ετοιμάζονται να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Λίγο αργότερα οι DJs ενημέρωσαν τους ακροατές τους ότι επρόκειτο για πλάκα.

Περισσότερες πληροφορίες για επικές πρωταπριλιάτικες φάρσες μπορείτε να βρείτε εδώ


Proficiency Michigan : 13 Συμβουλές Επιτυχίας για το Writing

proficiency michigan Δίνεις εξετάσεις Proficiency Michigan? Τότε σίγουρα το Writing σε απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς η πλειοψηφία των μαθητών που δίνουν εξετάσεις για Proficiency Michigan δεν έχει εξασκηθεί στην παραγωγή λόγου από την εποχή που ήταν ακόμη μαθητές Λυκείου.

Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το άγχος σου για την έκθεση του Michigan Proficiency και να κινηθείς σωστά και οργανωμένα την ημέρα της εξέτασης. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά?

1) Ξεκαθάρισε καλά τα 5 διαφορετικά είδη έκθεσης που εξετάζονται από το Proficiency Michigan. Είναι σημαντικό με το που θα διαβάσεις το θέμα να αναγνωρίσεις αμέσως τον τύπο για να ακολουθήσεις την σωστή δομή στην έκθεσή σου.

2) Βεβαιώσου ότι έχεις κατανοήσει πλήρως όλα τα γραμματικά φαινόμενα ώστε να μην έχει το γραπτό σου σημαντικά γραμματικά και συντακτικά λάθη. Τέτοια λάθη δυσκολεύουν την κατανόηση του κειμένου σου από τον βαθμολογητή.

3) Χρησιμοποίησε όσο πιο πολλά συνώνυμα μπορείς σε βασικές λέξεις κλειδιά. Δείχνουν πλούτο λεξιλογικό και κάνουν την έκθεσή σου λιγότερο βαρετή.

4) Χρησιμοποίησε στοχευμένο λεξιλόγιο αναφορικά με το θέμα της έκθεσης. Αν είσαι μαθητής thePro έχεις περάσει ένα ολόκληρο τρίμηνο χτίζοντας λεξιλόγιο στοχευμένο σε όλες τις βασικές θεματικές για τις εξετάσεις του Proficiency Michigan, οπότε ξέρεις τι να κάνεις!

5) Μην μαθαίνεις απ’ έξω κλισέ προλόγους και επιλόγους. Ένας σύνθετος καλοστημένος πρόλογος που ταιριάζει σε όλες τις εκθέσεις μπορεί να κάνει τεράστια αντίθεση με το υπόλοιπο γραπτό σου το οποίο μπορεί να είναι μεν καλογραμμένο αλλά σίγουρα δεν είναι και κείμενο του Σαίξπηρ!

6) Μην παραγεμίζεις το γραπτό σου με συνδετικές εκφράσεις. Καλή η σάλτσα αλλά όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό κουράζει τον βαθμολογητή!

7) Μην χρησιμοποιείς ποτέ δεύτερο πρόσωπο, δίνεις την εντύπωση ότι απευθύνεσαι στον διορθωτή σου.

8) Η έκθεσή σου θα πρέπει να αποτελείται από 4 παραγράφους τουλάχιστον.

9) Φρόντισε η κάθε παράγραφος να είναι σωστά δομημένη, δηλ να έχει αρχή, μέση και τέλος.

10) Χρησιμοποίησε παραδείγματα και αιτιολόγησε τα επιχειρήματα σου. Σε αντίθεση με την έκθεση στα ελληνικά, τα παραδείγματα είναι απαραίτητα για τις εκθέσεις του Proficiency Michigan.

11) Χρησιμοποίησε επίσημο ύφος στην γραφή σου σε αντίθεση με το speaking όπου θα χρειαστείς πιο άμεσο και φιλικό τόνο.

12) Τελευταίο και πιο βασικό tip που αφορά στην προετοιμασία σου: μην γράφεις πολλές εκθέσεις μαζεμένες. Γράφοντας πολλές εκθέσεις μαζί κάνεις επανειλημμένα τα ίδια λάθη τα όποια ακριβώς λόγω της επανάληψης τα μαθαίνεις ως σωστά! Περίμενε να διορθωθεί κάθε σου έκθεση για να διαβάσεις τα λάθη σου πριν γράψεις την επόμενη.

Αν είσαι μαθητής thePro έχεις ήδη εφοδιαστεί με μια πληθώρα εργαλείων που μπορούν να σε βοηθήσουν στο να γράψεις μία άρτια και εμπεριστατωμένη έκθεση.

Γνωρίζεις πώς να παράγεις επιχειρήματα και παραδείγματα,με ποιόν τρόπο να σου έρθουν ιδέες για θέματα,  ποιά linking expressions να χρησιμοποιήσεις και πότε, καθώς και ποιά γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα είναι απολύτως απαραίτητα να εμπεριέχονται σε μία έκθεση για το Proficiency Michigan. 

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το λεξιλόγιο που δούλεψες από το βιβλίο μας είναι επαρκή για να σε κάνουν να περάσεις τις εξετάσεις για το Proficiency Michigan άνετα και με βαθμό!

Καλή επιτυχία λοιπόν!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει: Michigan Proficiency: 12 Tips για να Πετύχεις Σίγουρα με την Πρώτη!