Αγγλικά για Αρχάριους: Πόσο καιρό μαθημάτων χρειάζομαι;


Αγγλικά για Αρχάριους. Πόσο χρόνο μαθημάτων χρειάζομαι μέχρι το Lower;

Η παραπάνω ερώτηση είναι συνήθης για τους ανθρώπους που ως ενήλικες ξεκινούν να πιάσουν τα αγγλικά από την αρχή.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες των Ενηλίκων, το πρόγραμμα Αγγλικά για Αρχάριους στο thePro είναι εντατικό και ταχύρυθμο.

Επειδή όμως είναι πολλοί οι μαθητές που νομίζουν ότι είναι αρχάριοι στην γλώσσα γιατί νιώθουν ότι δεν θυμούνται τίποτα, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά…

Αγγλικά για Ενήλικες


Είσαι πραγματικά Αρχάριος;

Υπάρχει ένας κοινός τρόπος με τον οποίο σε όλες τις χώρες μιλάμε για την γνώση της γλώσσας: το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τη Γλώσσα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό υπάρχουν 4 διαφορετικά επίπεδα γνώσης μίας γλώσσας μέχρι το επίπεδο του Lower ή αλλιώς Β2. Τα επίπεδα αυτά είναι:

Α1        «στοιχειώδης γνώση» : αρχάριοι .

Α2        «βασική γνώση» : προχωρημένοι.

Β1        «μέτρια γνώση» : pre-lower.

Β2        «καλή γνώση»: lower.


Η κατάταξη του επιπέδου είναι πολύ σημαντική. Σε άλλο τμήμα θα ενταχθούν όσοι δεν έχουν κάνει ποτέ στο παρελθόν μαθήματα, σε άλλο όσοι έκαναν κάποια λίγα και σε άλλο όσοι έκαναν συστηματικά μαθήματα ως παιδιά κι ας νιώθουν ότι δεν θυμούνται τίποτα!

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι είμαστε όντως στο κατάλληλο επίπεδο για να παρακολουθήσουμε το Πρόγραμμα Αγγλικά για Αρχάριους, τότε έχουμε να καλύψουμε 4 διαφορετικά επίπεδα στην γλώσσα μέχρι να φτάσουμε στο Lower!

Αγγλικά για Ενήλικες


Ενήλικες vs Παιδιά

Ως παιδιά μαθαίνουμε την αγγλική γλώσσα σε 7 ολόκληρα χρόνια, μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο του Lower δηλ. το Β2.

Οι ενήλικες όμως είναι άλλη υπόθεση. Οι ενήλικες μπορούν να συγκεντρώσουν την προσοχή τους για πολύ περισσότερη ώρα σε σχέση με τα παιδιά. Επίσης, είναι συνειδητοποιημένοι και υπεύθυνοι, οπότε αν μια μέρα δεν διαβάσουν είναι γιατί δεν πρόλαβαν κι όχι γιατί βαρέθηκαν ..

Όλα αυτά και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που έχει η διδασκαλία των ενηλίκων καθιστούν την διαδικασία εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας πολύ πιο σύντομη.

Ταυτόχρονα κι εσύ ως μαθητής όταν ξεκινάς Αγγλικά για Αρχάριους συνήθως δεν έχεις χρόνο για χάσιμο. Θέλεις να ξεκινήσεις από το σωστό σημείο και να φτάσεις τον στόχο σου όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά γίνεται.

Επειδή ως ενήλικας πια, είτε φοιτητής, είτε εργαζόμενος, είτε άνεργος είτε συνταξιούχος, θέλεις να είναι η τελευταία φορά που θα καθίσεις στα θρανία για να μάθεις αγγλικά, θέλεις να το κάνεις γρήγορα και σωστά.



Ταχύρυθμα Αγγλικά για Αρχάριους στο thePro

Στο thePro θα βρεις ταχύρυθμα 3μηνα προγράμματα σπουδών για κάθε επίπεδο γνώσης της γλώσσας.

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι είσαι στο σωστό επίπεδο για να ενταχθείς στο πρόγραμμα Αγγλικά για Αρχάριους, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χρειαστείς 4 μόλις 3μηνα για να φτάσεις στο επίπεδο του Lower και να δώσεις εξετάσεις.

Για σκέψου, 12 μήνες μαθημάτων αντικαθιστούν τα 7 χρόνια που κάναμε αγγλικά ως παιδιά!! Μήπως τώρα τα πράγματα φαίνονται λιγότερο δύσκολα;

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα διαβάσεις για κάποια καινοτόμα μέθοδο που διδάσκει Αγγλικά για Αρχάριους μέσω κάποιας εφαρμογής ή στον ύπνο.. Ρώτα τον εαυτό σου:

Μήπως μπορώ να διαθέσω έναν χρόνο για μαθήματα για να μάθω επιτέλους αγγλικά?

Μήπως να ρωτήσω στο thePro ;

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών του thePro θα βρεις εδώ

Please follow and like us: