Το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες : Τι να Προσέξεις

Θέλεις να επιλέξεις το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες; Σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις μία μικρή έρευνα αγοράς πριν αποφασίσεις.

Επειδή λοιπόν, πέρα από το κόστος θέλεις σίγουρα το καλύτερο, βεβαιώσου ότι το Φροντιστήριο Αγγλικών που θα επιλέξεις έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

1. Εξειδικευμένοι Καθηγητές

Το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες

Ένα Φροντιστήριο είναι τόσο καλό όσο είναι οι καθηγητές του. Το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών έχει καθηγητές έμπειρους και εξειδικευμένους. Η εμπειρία τους επιτρέπει να μπορούν να διαχειριστούν όλες τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες που θα προκύψουν στα μαθήματα. Η διδασκαλία των Ενηλίκων είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των παιδιών, οπότε φρόντισε οι καθηγητές σου να είναι έμπειροι και σε αυτό το κομμάτι.

2.Αξιοπιστία

Όταν ξαναπιάνεις τα αγγλικά σου μετά από χρόνια και ως ενήλικας, θέλεις σίγουρα το πρόγραμμα σπουδών που θα ακολουθήσεις να είναι αξιόπιστο. Θέλεις να είναι η τελευταία φορά που θα μπεις στην διαδικασία να καθίσεις στα θρανία και η όλη μαθησιακή εμπειρία που θα ακολουθήσεις να σου παρέχει τόσο τις γνώσεις όσο και την πιστοποίηση που χρειάζεσαι. Δώσε λοιπόν βαρύτητα στην εμπειρία, στα ποσοστά επιτυχίας και στα χρόνια λειτουργίας.

3. Πρόγραμμα Σπουδών

Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι άνετα με τον τρόπο που κυλάει η ύλη και να προετοιμάζεσαι αναλυτικά και συστηματικά για όλα τα μέρη της εξέτασης. Είναι επίσης σημαντικό να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, ειδικά όταν είσαι σε ένα τμήμα εξετάσεων. Κάθε Φροντιστήριο Αγγλικών που σέβεται τον εαυτό του και τους μαθητές του παρουσιάζει στους μαθητές του αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών του και τους ενημερώνει από πριν για τον τρόπο με τον οποίο θα καλύψουν την ύλη. Δώσε μεγάλη βαρύτητα στο πρόγραμμα σπουδών, στο πόσο οργανωμένο και στοχευμένο είναι γιατί αποτελεί αντίκτυπο της συνολικής οργάνωσης του φροντιστηρίου αγγλικών.

4. Παροχές

Κατέγραψε αναλυτικά τί σου παρέχει το κάθε φροντιστήριο αγγλικών. Πόσες ώρες μαθημάτων, πόσα τεστ προσομοίωσης, αν γίνονται επιπλέον ακουστικά (ή απλά δίνονται cds στο σπίτι γιατί δεν είναι το ίδιο), τί γίνεται σε περίπτωση απουσίας , αν υπάρχει επιπλέον online υλικό που μπορείς να δουλέψεις κ.α. Προσπάθησε να πετύχεις τον συνδυασμό “Value for Money” δηλ, την καλύτερη τιμή για τις μέγιστες δυνατές παροχές. Όπως ακριβώς θα έκανες και όταν θα επέλεγες ένα κινητό τηλέφωνο. Μην ξεχνάς ότι ο στόχος σου είναι να επιλέξεις το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες.

5. Εξατομίκευση

Τα περισσότερα φροντιστήρια αγγλικών δεν τα καταφέρνουν καλά σε αυτόν τον τομέα. Γι’ αυτό συχνά και κάποιες φορές οι μαθητές προτιμούν τα ιδιαίτερα μαθήματα. Ένα φροντιστήριο αγγλικών που συνδυάζει την διδασκαλία στην τάξη με ατομικές συναντήσεις με καθηγητές διασφαλίζει ότι όλοι οι μαθητές λαμβάνουν την προσοχή και την φροντίδα που χρειάζονται. Αποτελεί συνεπώς την ιδανική επιλογή. Το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών λοιπόν είναι εκείνο που μπορεί να σου προσφέρει επιπλέον εξατομικευμένη βοήθεια όταν και όποτε την χρειαστείς.


6. Προσομοιώσεις Εξετάσεων

Οι προσομοιώσεις των εξετάσεων βοηθούν τόσο τον μαθητή όσο και και τον καθηγητή. Ο μαθητής αντιλαμβάνεται σε τι επίπεδο βρίσκεται, πόσο καλά διαχειρίζεται τον χρόνο του, το άγχος του, τις αδυναμίες και τα δυνατά του σημεία. Παράλληλα, ο καθηγητής μπορεί να εντοπίσει τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή και να στοχεύσει σε αυτές κατά την διάρκεια της διδασκαλίας. Συνεπώς, αν θέλεις να επιλέξεις το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες καλό θα ήταν να επιλέξεις εκείνο που σου παρέχει πολλές προσομοιώσεις και σωστά οργανωμένες, όχι στην θέση μαθημάτων.

7. Εξειδικευμένα βιβλία

Το πραγματικά καλό φροντιστήριο δε βασίζεται μόνο στα βιβλία αγγλικών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αλλάζει, προσαρμόζει και τροποποιεί την ύλη του συνεχώς με βάση τις εξελίξεις στον τομέα της γλώσσας. Χρησιμοποιεί πακέτα σημειώσεων ώστε να εμπλουτίσει την διδακτική διαδικασία και να δώσει στους μαθητές του όλα τα απαραίτητα εφόδια. Ένα φροντιστήριο αγγλικών που φτάνει να δημιουργεί πια δικό του πρωτότυπο υλικό (και όχι απλά να δίνει φωτοτυπίες βιβλίων) είναι πραγματικά εξειδικευμένο. Ειδικά για τους Ενήλικες είναι πολύ σημαντικό τα βιβλία και το υλικό να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα.

8. Φιλικό Κλίμα

Καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι στον σωστό χώρο όταν ανυπομονείς να πας για μάθημα. Βλέπεις οι καθηγητές, η γραμματεία και η διεύθυνση να λειτουργούν σαν ομάδα ή ακόμα καλύτερα σαν οικογένεια. Ανεξάρτητα από το πόσους μαθητές έχουν σε ξέρουν με το μικρό σου όνομα. Και είναι εκεί για να σε βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστείς. Θα το καταλάβεις μόλις μπεις μέσα αν το κλίμα είναι φιλικό ή στεγνό. Ακολούθα το ένστικτό σου σε αυτό, είναι αλάνθαστο..

9. Ευελιξία και Επιλογές

Όι Ενήλικες μαθητές έχουν μία βασική ιδιαιτερότητα: περιορισμένο χρόνο. Όλοι τους πασχίζουν να χωρέσουν τα αγγλικά στο απαιτητικό πρόγραμμα της ημέρας τους. Προσπαθούν να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα στην σχολή, την δουλειά, το μεταπτυχιακό την διπλωματική, την οικογένεια και ό,τι άλλο έχουν να κάνουν μέσα στην ημέρα. Η δυνατότητα ενός Φροντιστηρίου να αναπροσαρμόζει το πρόγραμμα σπουδών είναι βασική. Για παράδειγμα το να δίνει επιλογές στους μαθητές ως προς τις ώρες των μαθημάτων, ως προς την επιλογή των πτυχίων, ακόμα και την διάρκεια των σπουδών είναι καθοριστικής σημασίας. Αν θέλεις λοιπόν να βρεις ποιο είναι το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες, είναι σίγουρα αυτό που σου αφήνει περιθώρια επιλογής και ευελιξίας . Value for Money – θυμάσαι?

10. Επιτυχίες

Το τελευταίο πράγμα που ξεχωρίζει το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες από τον σωρό είναι οι επιτυχίες του. Επειδή όμως πολλοί θα σου πουν ότι είναι οι Νο1 στον τομέα, μην αρκείσαι σε αυτό. Μάθε, ρώτα και δες. Από γνωστούς, από κριτικές, από τα social media. Οι πραγματικά καλοί ξεχωρίζουν γιατί δεν έχουν την ανάγκη να σου πουν ότι είναι οι καλύτεροι. Φαίνεται.

Το Καλύετρο Φροντιστήριο Αγγλικών

Αν λοιπόν αναζητάς το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες, πέρνα μια βόλτα από το thePro.

Θα βρεις όλα όσα είπαμε και πολλά περισσότερα.

Οργάνωση, εξειδίκευση και μια παρέα για να μην είσαι μόνος/η σε αυτήν σου την προσπάθεια.

Θα βρεις την ομάδα του thePro.

Περισσότερες πληροφορίες για το thePro θα βρεις εδώ.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει:
Michigan Proficiency: 12 Tips για να Πετύχεις Σίγουρα με την Πρώτη!


Θερινά Μαθήματα Αγγλικών: 5 Λόγοι για να Αξιοποιήσεις το Καλοκαίρι σου

Θα περάσεις το καλοκαίρι σου στην πόλη; Μήπως τα θερινά μαθήματα αγγλικών είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τους καλοκαιρινούς μήνες;

Φτιάξε φραπεδάκι κι έλα να σου πω 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να κάνεις θερινά μαθήματα στο thePro:

1.Βγάζεις ένα ολόκληρο επίπεδο στην γλώσσα: Ναι καλά άκουσες. Η δουλειά που γίνεται στα θερινά είναι εντατική και μέσα σε μόλις δύο μήνες εσύ θα έχεις ανεβάσει τις δεξιότητές σου κατά ένα ολόκληρο επίπεδο! Και δημιουργούνται τμήματα για όλα τα επίπεδα γνώσης της γλώσσας. Οπότε από όποιο σημείο κι αν θέλεις να ξεκινήσεις στο thePro μπορείς να το κάνεις.

2.Κερδίζεις χρόνο και δίνεις νωρίτερα εξετάσεις: Αν σε ενδιαφέρει να πάρεις άμεσα μία πιστοποίηση Lower ή Proficiency τα θερινά τμήματα είναι η καλύτερη επιλογή γιατί αντί να περιμένεις τον επόμενο Μάιο μπορείς άνετα να δώσεις εξετάσεις τον Δεκέμβρη!

3.Γίνεσαι μέλος μιας όμορφης παρέας: Σε μια περίοδο καλοκαιρινή που η πόλη αδειάζει και εσύ περιμένεις με αγωνία τις διακοπές του Αυγούστου, στο thePro θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους με κοινά με εσένα ενδιαφέροντα. Θα περάσεις δημιουργικά τις ώρες σου και θα φτάσεις και πιο κοντά στον στόχο σου. Ακόμα να αποφασίσεις; Ακου κι αυτό:

4.Έχεις Έκπτωση 20% στα δίδακτρα: Τα θερινά μαθήματα αγγλικών είναι πάντα μα πάντα σε προσφορά. Είναι οι τελευταίοι μαθητές της χρονιάς που θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο thePro και η λογική μας είναι να τους βοηθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα full πακέτο μαθημάτων με 20% Έκπτωση;

5.Σου έχω κι έναν ακόμη λόγο, πέμπτο και τελευταίο. Τον Αύγουστο πάμε διακοπές. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά θα γίνει Ιούνιο – Ιούλιο και τέλος. Τον Αύγουστο θα είσαι free να ξεκουραστείς και να φορτώσεις μπαταρίες.. Γιατί από Σεπτέμβρη θα αρχίσουν και πάλι τα μαθήματα.

Ακόμη το σκέφτεσαι; Έλα να μας γνωρίσεις!! Πέρνα μια βόλτα από τα γραφεία μας Π. Μελά 18 & Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ή πάρε μας τηλέφωνο στο 2316009404.

Περισσότερες πληροφορίες για το thePro θα βρεις εδώ


Πώς πλένουν τα μαλλιά τους οι αστροναύτες?

Ποιός είπε ότι οι αστροναύτες δεν πλένουν τα μαλλιά τους; Δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο στα αγγλικά για να μάθετε την όλη διαδικασία.

Όχι τίποτα άλλο, να είστε προετοιμασμένοι για την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε εκτός γης!!

Θέλετε να κάνουμε κι ένα μικρό κουίζ για να τσεκάρουμε κατά πόσο κατανοήσατε το βίντεο? Απλώς ταιριάξτε την κάθε λέξη με τον ορισμό της (επίπεδο δυσκολίας Γ1):

a “comb” is ____

“limited” means ___

“squeaky-clean” means ___

a “shampoo” is ___

the “scalp” is ____

a “ponytail” is ___

to “squirt” means ___

to “evaporate” means ___

a) a creamy liquid to make hair clean

b) a flat piece of plastic with thin teeth used to make hair tidy

c) to shoot liquid out of a small opening

d) the skin on the top of the head

e) completely clean

f) restricted

g) to change from a liquid to a gas

h) a type of hairstyle where hair is pulled back and tied so it hangs down

Οι σωστές απαντήσεις είναι: 1. b, 2. f, 3. e, 4. a , 5. d, 6. h , 7. c, 8. g

Credits to : www.britishcouncil.org/learnenglishteens


Informal Contractions: Watcha gonna do ’bout ’em?

Τα informal contractions είναι συντομογραφίες δύο λέξεων μεταξύ τους.

Χρησιμοποιούνται ευρέως στον προφορικό λόγο από native speakers ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου.

Δεν είναι ακριβώς αργκό αλλά μοιάζουν κάπως. Είναι είναι ο λόγος που δεν μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι μας είπε κάποιος native speaker.

Για παράδειγμα, το “gonna” είναι συντομογραφία του “going to”. Αν προσπαθήσετε να πείτε “going to” πολύ γρήγορα θα δείτε ότι ο ήχος που θα κάνετε θα μοιάζει με το gonna.

Πρέπει όμως να θυμάστε ότι αυτά είναι informal contractions, δηλαδή χρησιμοποιούνται στην καθομιλουμένη και όχι στον γραπτό λόγο και ποτέ μα ποτέ στην έκθεση.

gonna = going to
Nothing’s gonna change my love for you.

gimme = give me
Can you gimme a hand?

whatcha = what are you
Whatcha going to do?

whatcha = what have you
Whatcha got there?

ain’t = am not/are not/is not
I ain’t your mama.

ain’t = has not/have not
She ain’t finished yet.

gotta = (have) got a
I gotta car.

gotta = (have) got to
I gotta run.

lemme = let me
Lemme leave!

kinda = kind of
It’s kinda funny; what you just said.

wanna = want to
Wanna watch a movie?.

wanna = want a
I wanna new bike.


Πρωταπριλιά: Οι 5 Χειρότερες Φάρσες όλων των Εποχών

Κάθε χρόνο την Πρωταπριλιά άνθρωποι από όλο τον κόσμο κάνουν πλάκες και αστεία στους γύρω τους. Κάποιες πλάκες όμως τραβάνε παραπάνω από όσο πρέπει. Παρακάτω θα βρείτε 5 από τις πιο επικές φάρσες όλων των εποχών!

1. Η Ψεύτικη Προθεσμία:

Οι συνάδελφοι του Glen Howlett στο δημαρχείο του Λονδίνου ονειρεύτηκαν μια υπέροχη φάρσα. Του έστειλαν ένα μήνυμα ότι η προθεσμία για την πολύ μεγάλη αναφορά που ετοίμαζε είχε μεταφερθεί σε 2 μόλις εβδομάδες. Έβαλαν μάλιστα και ημερομηνία στο μήνυμά τους την 1η Απριλίου. Μόνο που ο Howlett δεν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα. Έλαβε το μήνυμα όσο ήταν σε διακοπές και αμέσως τις ακύρωσε κάλεσε τους πάντες πίσω στο γραφείο να στρωθούν στην δουλειά. Στην προσπάθειά του να μην ξεφύγει από την προθεσμία ο Howlett δούλεψε πολύ σκληρά, έφτασε να παθαίνει κρίσεις πανικού, μέχρι που κατέρρευσε από το στρες και χρειάστηκε να πάρει άδεια από την δουλειά. Στο διάστημα της απουσίας του συνειδητοποίησε ότι δεν άξιζε τον κόπο να χάσει την υγεία του για την αναφορά κι έτσι ζήτησε πρόωρη συνταξιοδότηση. Σε αυτό το σημείο κάποιος τον ενημέρωσε ότι όλο αυτό ήταν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Ο Howlett προέβη σε μηνύσεις και έκτοτε το δημαρχείο του Λονδίνου απαγόρευσε τις πλάκες μεταξύ των εργαζομένων.

2. Η Απελευθέρωση των Κρατούμενων:

Φανταστείτε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο να βρίσκεται κλειδωμένο πίσω από τα σίδερα μιας Ρουμανικής Φυλακής για χρόνια ολόκληρα και επιτέλους να απελευθερώνεται. Ταξιδεύετε μέχρι εκεί, στέκεστε έξω από τις πόρτες της φυλακής και περιμένετε με ανυπομονησία μόνο και μόνο για να ακούσετε … “Πρωταπριλιά! Κανείς δεν απελευθερώνεται!”. Αυτό ακριβώς συνέβη σε 60 ανθρώπους τον Απρίλιο του 2000, οι οποίοι διάβασαν στην εφημερίδα Opinia ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα απελευθερώνονταν από την φυλακή Baia Mare στην Ρουμανία. Έκαναν όλον τον δρόμο ως εκεί μόνο και μόνο για να μάθουν ότι η εφημερίδα τους είχε κάνει πρωταπριλιάτικο αστείο. Αργότερα η Opinia εξέδωσε δημόσια συγγνώμη.

3. Η Ψεύτικη Ληστεία:

Η Sitra Walker εργαζόταν σε ένα κατάστημα ρούχων στο Columbus του Ohio. Δούλευε εκεί μόλις 2 εβδομάδες αλλά ένιωθε ότι ήξερε αρκετά καλά τον διευθυντή του καταστήματος ώστε να του κάνει την παρακάτω πρωταπριλιάτικη πλάκα. Την 1η Απριλίου του 2003 τον κάλεσε στο σπίτι του και του είπε ότι ένοπλοι άνδρες είχαν εισέλθει στο κατάστημα και το έκλεβαν. Ο Διευθυντής κάλεσε αμέσως την αστυνομία και κινητοποιήθηκαν αμέσως 4 περιπολικά. Λίγα λεπτά αργότερα η Walker κάλεσε πίσω τον Διευθυντή της φωνάζοντας: “Πρωταπριλιάα!!”. Ήταν όμως ήδη αργά. Όταν η αστυνομία έφτασε δευτερόλεπτα αργότερα δεν το βρήκε καθόλου αστείο και την συνέλαβαν κατηγορώντας την για δημιουργία πανικού. Ο Διευθυντής της κατέληξε να την απολύσει.

4. Ένα Κρέμασμα Μαϊμού:

Ο γάμος του Randy Wood είχε ήδη τελειώσει, αλλά ο ίδιος ήταν ακόμη αρκετά θυμωμένος με την γυναίκα του. Κι έτσι αποφάσισε να της κάνει μια πρωταπριλιάτικη πλάκα. Την κάλεσε και της ζήτησε να πάει επειγόντως στο σπίτι καθώς είχε κάτι πολύ σημαντικό να της δείξει. Η γυναίκα πήγε στο σπίτι και βρήκε τον Wood να κρεμασμένο από μια θηλιά σε ένα δέντρο στην μπροστινή αυλή. Τρομοκρατημένη, κάλεσε αστυνομία, ασθενοφόρο και πυροσβεστική. Αλλά όταν όλοι αυτοί έφτασαν στον “τόπο του εγκλήματος” διαπίστωσαν με έκπληξη ότι ο Wood όχι μόνο δεν ήταν νεκρός, δεν είχε καν χτυπήσει. Είχε δέσει τον εαυτό του σε μία προσπάθεια να κάνει τρομάξει την πρώην γυναίκα του. Οι αρχές τον ενημέρωσαν ότι θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με πρόστιμο μέχρι και 1000$ και έναν χρόνο φυλάκιση!

5. Προειδοποίηση για Καταστροφή:

Το 1999 οι DJs στον ραδιοφωνικό σταθμό του Oregon KSJJ ανακοίνωσαν ότι το φράγμα του Οchoco είχε σπάσει, απειλώντας τις γειτονικές περιοχές με πλημμύρες. Η προειδοποίηση αυτή έγινε απόλυτα πιστευτή καθώς την προηγούμενη χρονιά εκατοντάδες σπίτια είχαν πάθει ζημιές λόγω πλημμύρας, με αποτέλεσμα τρομοκρατημένοι ιδιοκτήτες που άκουσαν τα νέα να ετοιμάζονται να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Λίγο αργότερα οι DJs ενημέρωσαν τους ακροατές τους ότι επρόκειτο για πλάκα.

Περισσότερες πληροφορίες για επικές πρωταπριλιάτικες φάρσες μπορείτε να βρείτε εδώ


ECPE Writing (Michigan Proficiency): 13 Συμβουλές Επιτυχίας για τις Εξετάσεις

writingΔίνεις εξετάσεις Proficiency? Τότε σίγουρα το Writing σε απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς η πλειοψηφία των μαθητών δεν έχει εξασκηθεί στην παραγωγή λόγου από την εποχή που ήταν ακόμη μαθητές Λυκείου.

Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το άγχος σου και να κινηθείς σωστά και οργανωμένα στην εξέταση της έκθεσης. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά?

 1. Ξεκαθάρισε καλά τα 5 διαφορετικά είδη έκθεσης που υπάρχουν. Είναι σημαντικό με το που θα διαβάσεις το θέμα να αναγνωρίσεις αμέσως τον τύπο για να ακολουθήσεις την σωστή δομή στην έκθεσή σου.
 2. Βεβαιώσου ότι έχεις κατανοήσει πλήρως όλα τα γραμματικά φαινόμενα ώστε να μην έχει το γραπτό σου σημαντικά γραμματικά και συντακτικά λάθη. Τέτοια λάθη δυσκολεύουν την κατανόηση του κειμένου σου από τον βαθμολογητή.
 3. Χρησιμοποίησε όσο πιο πολλά συνώνυμα μπορείς σε βασικές λέξεις κλειδιά. Δείχνουν πλούτο λεξιλογικό και κάνουν την έκθεσή σου λιγότερο βαρετή.
 4. Χρησιμοποίησε στοχευμένο λεξιλόγιο αναφορικά με το θέμα της έκθεσης. Αν είσαι μαθητής thePro έχεις περάσει ένα ολόκληρο τρίμηνο χτίζοντας λεξιλόγιο στοχευμένο σε όλες τις βασικές θεματικές ενότητες, οπότε ξέρεις τι να κάνεις!
 5. Μην μαθαίνεις απ’ έξω κλισέ προλόγους και επιλόγους. Ένας σύνθετος καλοστημένος πρόλογος που ταιριάζει σε όλες τις εκθέσεις μπορεί να κάνει τεράστια αντίθεση με το υπόλοιπο γραπτό σου το οποίο μπορεί να είναι μεν καλογραμμένο αλλά σίγουρα δεν είναι και κείμενο του Σαιξπηρ!
 6. Μην παραγεμίζεις το γραπτό σου με συνδετικές εκφράσεις. Καλή η σάλτσα αλλά όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό κουράζει τον βαθμολογητή!
 7. Μην χρησιμοποιείς ποτέ δεύτερο πρόσωπο, δίνεις την εντύπωση ότι απευθύνεσαι στον διορθωτή σου.
 8.  Η έκθεσή σου θα πρέπει να αποτελείται από 4 παραγράφους τουλάχιστον.
 9. Φρόντισε η κάθε παράγραφος να είναι σωστά δομημένη, δηλ να έχει αρχή, μέση και τέλος.
 10. Χρησιμοποίησε παραδείγματα και αιτιολόγησε τα επιχειρήματα σου. Σε αντίθεση με την έκθεση στα ελληνικά, τα παραδείγματα είναι απαραίτητα για τις εκθέσεις της αγγλικής γλώσσας.
 11. Χρησιμοποίησε επίσημο ύφος στην γραφή σου σε αντίθεση με το speaking όπου θα χρειαστείς πιο άμεσο και φιλικό τόνο.
 12. Τελευταίο και πιο βασικό tip που αφορά στην προετοιμασία σου: μην γράφεις πολλές εκθέσεις μαζεμένες. Γράφοντας πολλές εκθέσεις μαζί κάνεις επανειλημμένα τα ίδια λάθη τα όποια ακριβώς λόγω της επανάληψης τα μαθαίνεις ως σωστά! Περίμενε να διορθωθεί κάθε σου έκθεση για να διαβάσεις τα λάθη σου πριν γράψεις την επόμενη.

Αν είσαι μαθητής thePro έχεις ήδη εφοδιαστεί με μια πληθώρα εργαλείων που μπορούν να σε βοηθήσουν στο να γράψεις μία άρτια και εμπεριστατωμένη έκθεση. Γνωρίζεις πώς να παράγεις επιχειρήματα και παραδείγματα,με ποιόν τρόπο να σου έρθουν ιδέες για θέματα,  ποιά linking expressions να χρησιμοποιήσεις και πότε, καθώς και ποιά γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα είναι απολύτως απαραίτητα να εμπεριέχονται σε μία έκθεση επιπέδου Proficiency.  Όλα αυτά σε συνδυασμό με το λεξιλόγιο που δούλεψες από το βιβλίο μας είναι επαρκή για να σε κάνουν να περάσεις την έκθεση άνετα και με βαθμό!

Καλή επιτυχία λοιπόν!


Michigan Proficiency: 12 Tips για να Πετύχεις Σίγουρα με την Πρώτη!

michigan proficiencyΔίνεις εξετάσεις Michigan Proficiency? Αυτός ο μικρός οδηγός συμβουλών θα σε βοηθήσει να πετύχεις το μεγαλύτερο δυνατό σκορ την ημέρα των εξετάσεων! Αν είσαι μαθητής thePro θα λάβεις αναλυτικότερες οδηγίες για όλα μέσα στην τάξη: 

(more…)


Merry Christmas ή Happy Christmas? Διάλεξε την ευχή που προτιμάς!

merry christmasΚαθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα η ευχή “Merry Christmas” γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής ανάμεσα στους αγγλομαθείς αυτού του κόσμου. Πώς όμως προέκυψε η φράση “Merry Christmas” ?

Γιατί λέμε  “Happy Birthday“, “Happy New Year“, “Happy Easter” και όχι “Happy Christmas“?

(more…)


Τα πιο Παράξενα Έθιμα για Καλή Χρονιά ανά τον Κόσμο

happy new year

 

 

Όλοι μας έχουμε τελετουργικά που κάνουμε λίγο πριν ή λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, πολλά από τα οποία συχνά φαντάζουν και κάπως παράξενα. Πάμε λοιπόν να δούμε τα πιο παράξενα έθιμα για καλή χρονιά ανά τον κόσμο. 

(more…)