Speaking Proficiency: 9 Τρόποι για να Μιλάς σαν Native Speaker


Proficiency Speaking
Speaking Proficiency: Μίλα σαν να είναι η μητρική σου γλώσσα

Speaking Proficiency είναι το να μιλάς σαν μητρικός ομιλητής της αγγλικής γλώσσα. Η ευχέρεια αυτή στον λόγο είναι συνήθως μια πρόκληση για τους μαθητές. Ωστόσο, με τις κατάλληλες τεχνικές και εξάσκηση, είναι δυνατό να βελτιώσετε τις δεξιότητες του Speaking και να ακούγεστε περισσότερο σαν native speaker. Ακολουθούν 9 tips για το πώς να μιλάτε σαν native speaker την αγγλική γλώσσα:

Ωστόσο, με τις κατάλληλες τεχνικές και εξάσκηση, είναι δυνατό να βελτιώσετε τις δεξιότητες του Speaking και να ακούγεστε περισσότερο σαν native speaker. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να μιλάτε σαν μητρική την αγγλική γλώσσα:

1. Ακούστε φυσικούς ομιλητές.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε τις δεξιότητες του Speaking Proficiency είναι να ακούτε φυσικούς ομιλητές. Αυτό θα σας βοηθήσει να μάθετε τη σωστή προφορά, τον τονισμό και το ρυθμό της γλώσσας.

2. Μιμηθείτε τους φυσικούς ομιλητές.

Μόλις έχετε μια καλή ιδέα για το πώς ακούγονται οι φυσικοί ομιλητές, προσπαθήστε να μιμηθείτε την προφορά και τον τονισμό τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε το δικό σας Speaking Proficiency.

3. Εξάσκηση, εξά΄σκηση, εξάσκηση,

Η συνεχής εξάσκηση στην ομιλία στα αγγλικά είναι απαραίτητη για να πετύχετε ευφράδεια στο Speaking Proficiency. Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα για να εξασκηθείτε στα αγγλικά.

4. Παρακολουθήστε αγγλόφωνες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Αυτό θα σας εκθέσει σε μια ποικιλία προφορών και στυλ ομιλίας και θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα καλύτερο αυτί για τη γλώσσα και συνεπώς καλ΄΄υτερο αποτέλεσμα στο Speaking Proficiency.

5. Χρησιμοποιήστε contractions

Οι φυσικοί ομιλητές της αγγλικής γλώσσας χρησιμοποιούν συχνά contactions (π.χ. “I’m” αντί για “I am”) στην ομιλία τους, οπότε προσπαθήστε να τις χρησιμοποιήσετε επίσης.

6. Χρησιμοποιήστε ιδιωματικές εκφράσεις.

Οι native speakers της αγγλικής γλώσσας χρησιμοποιούν συχνά ιδιωματικές εκφράσεις (π.χ. “I’m on cloud nine” σημαίνει “Πετάω στον 7ο ουρανό”) στην ομιλία τους, οπότε προσπαθήστε να τις χρησιμοποιήσετε επίσης.

7. Διαβάστε δυνατά αγγλικά κείμενα.

Η ανάγνωση κειμένων στα αγγλικά δυνατά θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την προφορά, τον τονισμό και την ευχέρεια, στοιχεία απαραίτητα στο Speaking του Proficiency.

8. Μιλήστε με αυτοπεποίθηση.

Μην φοβάστε να κάνετε λάθη και μην ανησυχείτε μήπως σας κρίνουν. ¨Όταν μιλάτε στην μητρική σας γλώσσα είναι κάθε σας πρόταση γραμματικο-συντακτικά ολόσωστη;

9. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο

Η βελτίωση της ικανότητας ομιλίας σας απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, επομένως να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας και μην τα παρατάτε.

Για να επιτύχετε στο Speaking , είναι σημαντικό να το εξασκείτε με συνέπεια, να βυθίζεστε στη γλώσσα και να αναζητάτε σχόλια από τους φυσικούς ομιλητές.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο Speaking του Proficiency και να ακούγεστε περισσότερο σαν native speaker.

Αν αυτό που ψάχνετε είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα καλύψει συνολικά τις ανάγκες σας στη γλώσσα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Please follow and like us: