Proficiency Michigan : 13 Συμβουλές Επιτυχίας για το Writing


proficiency michigan Δίνεις εξετάσεις Proficiency Michigan? Τότε σίγουρα το Writing σε απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς η πλειοψηφία των μαθητών που δίνουν εξετάσεις για Proficiency Michigan δεν έχει εξασκηθεί στην παραγωγή λόγου από την εποχή που ήταν ακόμη μαθητές Λυκείου.

Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το άγχος σου για την έκθεση του Michigan Proficiency και να κινηθείς σωστά και οργανωμένα την ημέρα της εξέτασης. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά?

1) Ξεκαθάρισε καλά τα 5 διαφορετικά είδη έκθεσης που εξετάζονται από το Proficiency Michigan. Είναι σημαντικό με το που θα διαβάσεις το θέμα να αναγνωρίσεις αμέσως τον τύπο για να ακολουθήσεις την σωστή δομή στην έκθεσή σου.

2) Βεβαιώσου ότι έχεις κατανοήσει πλήρως όλα τα γραμματικά φαινόμενα ώστε να μην έχει το γραπτό σου σημαντικά γραμματικά και συντακτικά λάθη. Τέτοια λάθη δυσκολεύουν την κατανόηση του κειμένου σου από τον βαθμολογητή.

3) Χρησιμοποίησε όσο πιο πολλά συνώνυμα μπορείς σε βασικές λέξεις κλειδιά. Δείχνουν πλούτο λεξιλογικό και κάνουν την έκθεσή σου λιγότερο βαρετή.

4) Χρησιμοποίησε στοχευμένο λεξιλόγιο αναφορικά με το θέμα της έκθεσης. Αν είσαι μαθητής thePro έχεις περάσει ένα ολόκληρο τρίμηνο χτίζοντας λεξιλόγιο στοχευμένο σε όλες τις βασικές θεματικές για τις εξετάσεις του Proficiency Michigan, οπότε ξέρεις τι να κάνεις!

5) Μην μαθαίνεις απ’ έξω κλισέ προλόγους και επιλόγους. Ένας σύνθετος καλοστημένος πρόλογος που ταιριάζει σε όλες τις εκθέσεις μπορεί να κάνει τεράστια αντίθεση με το υπόλοιπο γραπτό σου το οποίο μπορεί να είναι μεν καλογραμμένο αλλά σίγουρα δεν είναι και κείμενο του Σαίξπηρ!

6) Μην παραγεμίζεις το γραπτό σου με συνδετικές εκφράσεις. Καλή η σάλτσα αλλά όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό κουράζει τον βαθμολογητή!

7) Μην χρησιμοποιείς ποτέ δεύτερο πρόσωπο, δίνεις την εντύπωση ότι απευθύνεσαι στον διορθωτή σου.

8) Η έκθεσή σου θα πρέπει να αποτελείται από 4 παραγράφους τουλάχιστον.

9) Φρόντισε η κάθε παράγραφος να είναι σωστά δομημένη, δηλ να έχει αρχή, μέση και τέλος.

10) Χρησιμοποίησε παραδείγματα και αιτιολόγησε τα επιχειρήματα σου. Σε αντίθεση με την έκθεση στα ελληνικά, τα παραδείγματα είναι απαραίτητα για τις εκθέσεις του Proficiency Michigan.

11) Χρησιμοποίησε επίσημο ύφος στην γραφή σου σε αντίθεση με το speaking όπου θα χρειαστείς πιο άμεσο και φιλικό τόνο.

12) Τελευταίο και πιο βασικό tip που αφορά στην προετοιμασία σου: μην γράφεις πολλές εκθέσεις μαζεμένες. Γράφοντας πολλές εκθέσεις μαζί κάνεις επανειλημμένα τα ίδια λάθη τα όποια ακριβώς λόγω της επανάληψης τα μαθαίνεις ως σωστά! Περίμενε να διορθωθεί κάθε σου έκθεση για να διαβάσεις τα λάθη σου πριν γράψεις την επόμενη.

Αν είσαι μαθητής thePro έχεις ήδη εφοδιαστεί με μια πληθώρα εργαλείων που μπορούν να σε βοηθήσουν στο να γράψεις μία άρτια και εμπεριστατωμένη έκθεση.

Γνωρίζεις πώς να παράγεις επιχειρήματα και παραδείγματα,με ποιόν τρόπο να σου έρθουν ιδέες για θέματα,  ποιά linking expressions να χρησιμοποιήσεις και πότε, καθώς και ποιά γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα είναι απολύτως απαραίτητα να εμπεριέχονται σε μία έκθεση για το Proficiency Michigan. 

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το λεξιλόγιο που δούλεψες από το βιβλίο μας είναι επαρκή για να σε κάνουν να περάσεις τις εξετάσεις για το Proficiency Michigan άνετα και με βαθμό!

Καλή επιτυχία λοιπόν!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει: Michigan Proficiency: 12 Tips για να Πετύχεις Σίγουρα με την Πρώτη!

Please follow and like us: