Η πένα μου στο κόκκινο … για το thePro


γράφει η Τσερνάκη Γεωργία

Όλα ξεκίνησαν τυχαία σε αυτή τη σχέση. Καθώς χάζευα τα Aνομολόγητα Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανα scrolldown στην αρχική σελίδα του Facebook, ξαφνικά βγήκε μία διαφήμιση για υποτροφίες στο φροντιστήριο thePro. Η πρώτη σκέψη ήταν να μπω στο σύνδεσμο και να συμπληρώσω την αίτηση μίας και είχα ήδη αποφασίσει να ξεκινήσω προετοιμασία για το Proficiency, έχοντας παρατήσει τα αγγλικά για πέντε χρόνια. Φυσικά αφού συμπλήρωσα την αίτηση μετά σκέφτηκα «Σιγά να μην με επιλέξουν μέσα σε τόσα άτομα, αλλά δεν έχασα και τίποτα», που να ήξερα ότι κάποιος γελούσε μαζί μου!

Πέρασε κάποιο διάστημα και δεν είχα απάντηση οπότε γράφτηκα σε ένα άλλο φροντιστήριο, έδωσα προκαταβολή 80ευρώ και ξεκίνησα προετοιμασία. Μετά από μία βδομάδα επικοινώνησε η γραμματέας μαζί μου και μου ανακοίνωσε πως εγώ και ένα ακόμα παιδί από την Αθήνα ήμασταν οι υπότροφοι της χρονιάς, κερδίζοντας την καλοκαιρινή προετοιμασία για το Proficiency εντελώς δωρεάν. Απευθείας έκλεισα ραντεβού για ενημέρωση και ενώ είχα στο μυαλό μου «πάλι κανένα κόλπο θα είναι για να μου πάρουν λεφτά για δήθεν δωρεάν μαθήματα» πήγα στο φροντιστήριο και αυτό που αντίκρισα ήταν πέραν από κάθε προσδοκία.

Περιττό να αναφέρω πως το προσωπικό ήταν πολύ ευγενικό. Θα μου πείτε τη δουλειά τους κάνουν, πρέπει να είναι ευγενικοί, ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και τα συναφή, αλλά το εντυπωσιακό δεν ήταν η ευγένεια αλλά η αλήθεια, η ειλικρίνεια, η ηθική, η φερεγγυότητα, ο επαγγελματισμός σε κάθε λέξη τους. Να μην τα πολυλογώ, μετά την ενημέρωση και παρόλο που έχασα 80 ευρώ, διαγράφτηκα από το άλλο φροντιστήριο και έτσι ξεκίνησε η σχέση μου με το thePro. Μπήκα ως υπότροφος στην τάξη του Advanced, συνέχισα ως μαθήτρια στο Proficiency και κατέληξα ως εκπαιδευόμενη για καθηγήτρια αγγλικής στο πτυχίο του ETECT.

Η πορεία βέβαια δεν ήταν εύκολη, έχοντας παρατήσει ουσιαστικά τα αγγλικά για τόσα χρόνια. Ωστόσο, το διάβασμα, η οργάνωση του φροντιστηρίου, η θέληση και η προσπάθεια των καθηγητών, η εξατομικευμένη στρατηγική τους, ήταν η συνταγή που μας οδήγησε όλους στην επιτυχία. Φυσικά υπήρχαν και κλάματα χαράς, όταν μας ενημέρωναν ότι περάσαμε στις εξετάσεις με “flying colors” όπως έλεγε και ο πολυαγαπημένος μας Πάρης (αν δεν τον γνωρίζετε, ελπίζω να τον μάθετε σύντομα).

Καταλήγοντας, το thePro για μένα δεν ήταν, δεν είναι ένα απλό φροντιστήριο Αγγλικών. Είναι ένα σχολείο αξιών.

Αρχικά σου διδάσκει πώς να επιμένεις για να πετύχεις το στόχο σου, πώς να μην λυγίζεις στις δυσκολίες και πως καθίσταται αναγκαίο για κάθε σημαντικό ζήτημα στη ζωή σου να έχεις πρόγραμμα, οργάνωση και να κυνηγάς τη γνώση με πείσμα και θέληση.

Το thePro είναι μία οικογένεια που κάθε εξάμηνο ανοίγει τις αγκαλιές του σε δεκάδες παιδιά αποτελώντας το μονοπάτι προς την εγγυημένη επιτυχία γι αυτούς. Και αν δεν το ξέρατε μέχρι στιγμής, αυτή είναι η ευκαιρία να το γνωρίσετε.

Γιατί η οικογένεια αυτή «πέτυχε να πετύχουμε»!

Please follow and like us: