Michigan Proficiency: 12 Tips για να Πετύχεις Σίγουρα με την Πρώτη!


michigan proficiencyΔίνεις εξετάσεις Michigan Proficiency? Αυτός ο μικρός οδηγός συμβουλών θα σε βοηθήσει να πετύχεις το μεγαλύτερο δυνατό σκορ την ημέρα των εξετάσεων! Αν είσαι μαθητής thePro θα λάβεις αναλυτικότερες οδηγίες για όλα μέσα στην τάξη: 

  1. Δεν αφήνουμε ούτε ένα κενό στο απαντητικό φύλλο (answer sheet). Καθώς το σύνολο σχεδόν του τεστ αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ακόμη κι αν δεν ξέρουμε την σωστή απάντηση βάζουμε μία στην τύχη. Έχουμε 25% πιθανότητα να την πετύχουμε στο GCVR και 33,33% πιθανότητα στο listening! 

  2. Μιλώντας για το listening, αν σε κάποιο σημείο δεν καταλάβουμε τι ακούσαμε δεν πανικοβαλλόμαστε! Συμπληρώνουμε κάτι στην τύχη και προχωράμε στην επόμενη ερώτηση. Επειδή το listening δεν το ακούμε δυο φορές αν κολλήσουμε σε μία ερώτηση κινδυνεύουμε να χάσουμε πολύ περισσότερες!

  3. Περνάμε κατευθείαν τις απαντήσεις μας επάνω στο answer sheet γιατί στο σύνολο της εξέτασης για το Michigan Proficiency δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να περάσουμε τις απαντήσεις μας από το booklet των θεμάτων στο answer sheet.

  4. Εάν αφήσουμε κενό στο answer sheet για να απαντήσουμε αργότερα σε μία ερώτηση θέλει ιδιαίτερη προσοχή να μην μπερδέψουμε τις σειρές και φύγει όλο το υπόλοιπο τεστ με λάθος απαντήσεις!

  5. Δεν αφήνουμε κενό στο listening με την προοπτική να το απαντήσουμε αργότερα για τον παραπάνω λόγο. Ή ακούσαμε ή δεν ακούσαμε. Τέλος. 

  6. Δεν καθόμαστε πολύ ώρα σε μεμονωμένες ερωτήσεις. Δεν κολλάμε, αν δεν ξέρουμε μια απάντηση βάζουμε αυτήν που θεωρούμε πιο σωστή και προχωράμε παρακάτω. Τα χρονικά όρια της εξέτασης είναι πολύ στενά και δεν έχουμε περιθώριο να αφιερώσουμε πολύ χρόνο σε μία μόνο ερώτηση. 

  7. Έχουμε πάντα στο μυαλό μας πόσος χρόνος πέρασε και πόσος μας απομένει για να μην βρεθούμε τελευταία στιγμή με πολλές αναπάντητες ερωτήσεις…

  8. Ακολουθούμε το ένστικτό μας! Δεν αλλάζουμε ποτέ την αρχική μας απάντηση εκτός αν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν είναι σωστή. Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι 8 στις 10 φορές στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής οι απαντήσεις που αλλάζουμε είναι λανθασμένες

  9. Προετοιμαστείτε σωστά. Αν είστε μαθητές thePro φροντίστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις προσομοιώσεις, τα extra listening και χρησιμοποιήστε τα answer sheets συστηματικά σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας σας για να εξοικειωθείτε. Εντοπίστε τα μέρη της εξέτασης που σας δυσκολεύουν και συζητήστε με τους καθηγητές σας και τους εκπαιδευτικούς συμβούλους του thePro. Ζητήστε επιπλέον υλικό για να δουλέψετε τα σημεία που σας αγχώνουν περισσότερο και αξιοποιήστε το πλούσιο υλικό σημειώσεων και τεστ που σας παρέχεται έξτρα από την διαδικτυακή πλατφόρμα του thePro

  10. Κοιμηθείτε καλά το βράδυ πριν τις εξετάσεις και φάτε ένα γερό πρωινό. Χρειάζεστε ενέργεια και καθαρό μυαλό για να αποδώσετε. Μην πάτε μόνο με έναν καφέ!

  11. Κάνετε θετικές σκέψεις για να περιορίσετε και να διαχειριστείτε το άγχος σας. Αν ένα μέρος της εξέτασης σας δυσκολέψει μην το αφήνετε να επηρεάσει τα υπόλοιπα. Εξάλλου η εξέταση συμψηφίζεται! 

  12. Και μην ξεχνάτε ότι στο thePro 9 στους 10 μαθητές μας παίρνουν το Michigan Proficiency με την πρώτη!!!

  Καλή επιτυχία!!

 

Please follow and like us: