Το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες : Τι να Προσέξεις


Θέλεις να επιλέξεις το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες; Σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις μία μικρή έρευνα αγοράς πριν αποφασίσεις.

Επειδή λοιπόν, πέρα από το κόστος θέλεις σίγουρα το καλύτερο, βεβαιώσου ότι το Φροντιστήριο Αγγλικών που θα επιλέξεις έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

1. Εξειδικευμένοι Καθηγητές

Το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες

Ένα Φροντιστήριο είναι τόσο καλό όσο είναι οι καθηγητές του. Το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών έχει καθηγητές έμπειρους και εξειδικευμένους. Η εμπειρία τους επιτρέπει να μπορούν να διαχειριστούν όλες τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες που θα προκύψουν στα μαθήματα. Η διδασκαλία των Ενηλίκων είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των παιδιών, οπότε φρόντισε οι καθηγητές σου να είναι έμπειροι και σε αυτό το κομμάτι.

2.Αξιοπιστία

Όταν ξαναπιάνεις τα αγγλικά σου μετά από χρόνια και ως ενήλικας, θέλεις σίγουρα το πρόγραμμα σπουδών που θα ακολουθήσεις να είναι αξιόπιστο. Θέλεις να είναι η τελευταία φορά που θα μπεις στην διαδικασία να καθίσεις στα θρανία και η όλη μαθησιακή εμπειρία που θα ακολουθήσεις να σου παρέχει τόσο τις γνώσεις όσο και την πιστοποίηση που χρειάζεσαι. Δώσε λοιπόν βαρύτητα στην εμπειρία, στα ποσοστά επιτυχίας και στα χρόνια λειτουργίας.

3. Πρόγραμμα Σπουδών

Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι άνετα με τον τρόπο που κυλάει η ύλη και να προετοιμάζεσαι αναλυτικά και συστηματικά για όλα τα μέρη της εξέτασης. Είναι επίσης σημαντικό να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, ειδικά όταν είσαι σε ένα τμήμα εξετάσεων. Κάθε Φροντιστήριο Αγγλικών που σέβεται τον εαυτό του και τους μαθητές του παρουσιάζει στους μαθητές του αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών του και τους ενημερώνει από πριν για τον τρόπο με τον οποίο θα καλύψουν την ύλη. Δώσε μεγάλη βαρύτητα στο πρόγραμμα σπουδών, στο πόσο οργανωμένο και στοχευμένο είναι γιατί αποτελεί αντίκτυπο της συνολικής οργάνωσης του φροντιστηρίου αγγλικών.

4. Παροχές

Κατέγραψε αναλυτικά τί σου παρέχει το κάθε φροντιστήριο αγγλικών. Πόσες ώρες μαθημάτων, πόσα τεστ προσομοίωσης, αν γίνονται επιπλέον ακουστικά (ή απλά δίνονται cds στο σπίτι γιατί δεν είναι το ίδιο), τί γίνεται σε περίπτωση απουσίας , αν υπάρχει επιπλέον online υλικό που μπορείς να δουλέψεις κ.α. Προσπάθησε να πετύχεις τον συνδυασμό “Value for Money” δηλ, την καλύτερη τιμή για τις μέγιστες δυνατές παροχές. Όπως ακριβώς θα έκανες και όταν θα επέλεγες ένα κινητό τηλέφωνο. Μην ξεχνάς ότι ο στόχος σου είναι να επιλέξεις το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες.

5. Εξατομίκευση

Τα περισσότερα φροντιστήρια αγγλικών δεν τα καταφέρνουν καλά σε αυτόν τον τομέα. Γι’ αυτό συχνά και κάποιες φορές οι μαθητές προτιμούν τα ιδιαίτερα μαθήματα. Ένα φροντιστήριο αγγλικών που συνδυάζει την διδασκαλία στην τάξη με ατομικές συναντήσεις με καθηγητές διασφαλίζει ότι όλοι οι μαθητές λαμβάνουν την προσοχή και την φροντίδα που χρειάζονται. Αποτελεί συνεπώς την ιδανική επιλογή. Το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών λοιπόν είναι εκείνο που μπορεί να σου προσφέρει επιπλέον εξατομικευμένη βοήθεια όταν και όποτε την χρειαστείς.


6. Προσομοιώσεις Εξετάσεων

Οι προσομοιώσεις των εξετάσεων βοηθούν τόσο τον μαθητή όσο και και τον καθηγητή. Ο μαθητής αντιλαμβάνεται σε τι επίπεδο βρίσκεται, πόσο καλά διαχειρίζεται τον χρόνο του, το άγχος του, τις αδυναμίες και τα δυνατά του σημεία. Παράλληλα, ο καθηγητής μπορεί να εντοπίσει τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή και να στοχεύσει σε αυτές κατά την διάρκεια της διδασκαλίας. Συνεπώς, αν θέλεις να επιλέξεις το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες καλό θα ήταν να επιλέξεις εκείνο που σου παρέχει πολλές προσομοιώσεις και σωστά οργανωμένες, όχι στην θέση μαθημάτων.

7. Εξειδικευμένα βιβλία

Το πραγματικά καλό φροντιστήριο δε βασίζεται μόνο στα βιβλία αγγλικών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αλλάζει, προσαρμόζει και τροποποιεί την ύλη του συνεχώς με βάση τις εξελίξεις στον τομέα της γλώσσας. Χρησιμοποιεί πακέτα σημειώσεων ώστε να εμπλουτίσει την διδακτική διαδικασία και να δώσει στους μαθητές του όλα τα απαραίτητα εφόδια. Ένα φροντιστήριο αγγλικών που φτάνει να δημιουργεί πια δικό του πρωτότυπο υλικό (και όχι απλά να δίνει φωτοτυπίες βιβλίων) είναι πραγματικά εξειδικευμένο. Ειδικά για τους Ενήλικες είναι πολύ σημαντικό τα βιβλία και το υλικό να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα.

8. Φιλικό Κλίμα

Καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι στον σωστό χώρο όταν ανυπομονείς να πας για μάθημα. Βλέπεις οι καθηγητές, η γραμματεία και η διεύθυνση να λειτουργούν σαν ομάδα ή ακόμα καλύτερα σαν οικογένεια. Ανεξάρτητα από το πόσους μαθητές έχουν σε ξέρουν με το μικρό σου όνομα. Και είναι εκεί για να σε βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστείς. Θα το καταλάβεις μόλις μπεις μέσα αν το κλίμα είναι φιλικό ή στεγνό. Ακολούθα το ένστικτό σου σε αυτό, είναι αλάνθαστο..

9. Ευελιξία και Επιλογές

Όι Ενήλικες μαθητές έχουν μία βασική ιδιαιτερότητα: περιορισμένο χρόνο. Όλοι τους πασχίζουν να χωρέσουν τα αγγλικά στο απαιτητικό πρόγραμμα της ημέρας τους. Προσπαθούν να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα στην σχολή, την δουλειά, το μεταπτυχιακό την διπλωματική, την οικογένεια και ό,τι άλλο έχουν να κάνουν μέσα στην ημέρα. Η δυνατότητα ενός Φροντιστηρίου να αναπροσαρμόζει το πρόγραμμα σπουδών είναι βασική. Για παράδειγμα το να δίνει επιλογές στους μαθητές ως προς τις ώρες των μαθημάτων, ως προς την επιλογή των πτυχίων, ακόμα και την διάρκεια των σπουδών είναι καθοριστικής σημασίας. Αν θέλεις λοιπόν να βρεις ποιο είναι το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες, είναι σίγουρα αυτό που σου αφήνει περιθώρια επιλογής και ευελιξίας . Value for Money – θυμάσαι?

10. Επιτυχίες

Το τελευταίο πράγμα που ξεχωρίζει το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες από τον σωρό είναι οι επιτυχίες του. Επειδή όμως πολλοί θα σου πουν ότι είναι οι Νο1 στον τομέα, μην αρκείσαι σε αυτό. Μάθε, ρώτα και δες. Από γνωστούς, από κριτικές, από τα social media. Οι πραγματικά καλοί ξεχωρίζουν γιατί δεν έχουν την ανάγκη να σου πουν ότι είναι οι καλύτεροι. Φαίνεται.

Το Καλύετρο Φροντιστήριο Αγγλικών

Αν λοιπόν αναζητάς το Καλύτερο Φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες, πέρνα μια βόλτα από το thePro.

Θα βρεις όλα όσα είπαμε και πολλά περισσότερα.

Οργάνωση, εξειδίκευση και μια παρέα για να μην είσαι μόνος/η σε αυτήν σου την προσπάθεια.

Θα βρεις την ομάδα του thePro.

Περισσότερες πληροφορίες για το thePro θα βρεις εδώ.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει:
Michigan Proficiency: 12 Tips για να Πετύχεις Σίγουρα με την Πρώτη!

Please follow and like us: