Μαθήματα Proficiency: 6 Λόγοι για να τα ξεκινήσεις ως ΕνήλικαςΘέλεις να ξεκινήσεις Μαθήματα Proficiency; Σε προβληματίζει το γεγονός ότι έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που έκανες μαθήματα αγγλικών; Αισθάνεσαι ότι δεν θυμάσαι τίποτα;

Όλα τα παραπάνω είναι συνήθεις προβληματισμοί των ενηλίκων που σκέφτονται να ξεκινήσουν Μαθήματα Proficiency.

Σήμερα λοιπόν θα σου παρουσιάσουμε 6 λόγους για να ξεκινήσεις τα Μαθήματα Proficiency ως Ενήλικας.


1.Είσαι πολύ πιο συνειδητοποιημένος

Οι περισσότεροι από εμάς πηγαίνουμε αγγλικά ως παιδιά γιατί έτσι πρέπει, γιατί θα τα χρειαστούμε αργότερα όταν μεγαλώσουμε ή γιατί επιμένουν οι γονείς μας. Ως ενήλικες όμως ξεκινάμε τα μαθήματά μας επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι χρειαζόμαστε βαθύτερη γνώση της γλώσσας ή πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Ερχόμαστε λοιπόν εξαρχής αποφασισμένοι και συνειδητοποιημένοι να αφιερώσουμε χρόνο και κόπο για να ξεμπερδέψουμε επιτέλους με τα αγγλικά.


2. Γνωρίζεις ήδη άπταιστα την μητρική σου γλώσσα.

Θυμάμαι ακόμη ως παιδί την δυσκολία που είχα να κατανοήσω έννοιες βασικές στην αγγλική γλώσσα. Με θυμάμαι για χρόνια να ρωτάω την κυρία μου “τί είναι το απαρέμφατο” και να μην καταλαβαίνω την απάντηση. Η απορία μου λύθηκε δια παντός όταν ήρθα σε επαφή με τα Aρχαία ελληνικά. Τα Μαθήματα Proficiency απαιτούν πολύ καλή γνώση γραμματικής και συντακτικού την οποία όντας παιδιά δεν την έχουμε κατακτήσει ακόμη. Το 80% της Ελληνικής και της Αγγλικής γραμματικής είναι ίδιο. Μάλιστα οι ομοιότητες της Αρχαίας ελληνικής με την Αγγλική γλώσσα ξεπερνούν το 90%. Έχοντας λοιπόν κατακτήσει την ελληνική γραμματική είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοήσουμε την αγγλική γραμματική σε βάθος και να εστιάσουμε πια μόνο στις διαφορές.

Γράφοντας Έκθεση

3. Μπορείς πιο εύκολα να παράγεις επιχειρήματα για την έκθεση.

Οι ενήλικες έχουν αναπτύξει πλήρως την ικανότητα της κριτικής σκέψης. Έρχονται σε επαφή με μια πληθώρα επιστημονικών πεδίων μέσα από τις σπουδές, τα ενδιαφέρονται ή και την εργασία τους. Μπορούν και να συνδυάζουν πληροφορίες από πολλαπλές πηγές και να σκέφτονται διεπιστημονικά. Όλα τα παραπάνω βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη της Έκθεσης,το πιο απαιτητικό κομμάτι της εξέτασης. Ξεκινώντας λοιπόν τα Μαθήματα Proficiency ως ενήλικας έχεις πλεονέκτημα όσον αφορά στην παραγωγή ιδεών και συνεπώς και στην παραγωγή του λόγου.4. Θα Μάθεις Επιτέλους να Μιλάς Άπταιστα και Αυθόρμητα

Πάντα στις εξετάσεις του Proficiency το ζητούμενο είναι η ευχέρεια στην αυθόρμητη παραγωγή λόγου. Οι βάσεις που έχεις ήδη αποκτήσει από το Lower (κι ας νιώθεις ότι δεν θυμάσαι τίποτα!) σε συνδυασμό με τον λεξιλογικό πλούτο που έχεις ήδη στην μητρική σου γλώσσα σε βοηθούν στο να αφομοιώσεις πολύ πιο δύσκολες, σύνθετες και αφηρημένες λεξιλογικές έννοιες. Στα Μαθήματα Proficiency θα δουλέψεις πάνω σε νέο λεξιλόγιο το οποίο σε συνδυασμό με την βελτίωσης της γραμματικής και της σύνταξης σου επιτρέπει πια να μπορείς να συζητάς για μία ποικιλία θεμάτων μέσα και έξω από την τάξη. Πίστεψέ με η πρώτη φορά που θα μιλήσεις με τουρίστα μετά τις εξετάσεις του Proficiency θα σου μείνει αξέχαστη!


Μαθήματα Proficiency για Ενήλικες

5. Έχεις Καλύτερη Επίγνωση του Εαυτού σου, άρα και των Δυσκολιών σου

Θα σε πάω πίσω στα χρόνια των Πανελληνίων. Πόσες φορές σε ρώτησαν οι γονείς σου πώς έγραψες και απάντησες δεν ξέρω; Η ικανότητα που έχουμε να κατανοούμε τον εαυτό μας και την επίδοσή μας αυξάνεται με τον χρόνο. Ως ενήλικες έχουμε αναπτύξει την δεξιότητα της αυτο-παρακολούθησης. Δεν χρειάζεται να κρατάει η μαμά μας το βιβλίο για να της πούμε τις λέξεις! Κοιτάζουμε την λίστα με τις λέξεις και αντιλαμβανόμαστε από μόνοι μας ποιες γνωρίζουμε και ποιες όχι. Αυτό είναι κάτι που θα σε βοηθήσει σημαντικά στα Μαθήματα Proficiency καθώς σου επιτρέπει να αναγνωρίσεις τις αδυναμίες σου και να τις αντισταθμίσεις με τα δυνατά σου σημεία την ημέρα της εξέτασης.

6. Μπορείς να παρακολουθήσεις Ταχύρυθμα Μαθήματα Proficiency

Οι ενήλικες μπορούν να συγκεντρώσουν την προσοχή τους για μεγαλύτερο διάστημα από τα παιδιά και να συγκρατήσουν μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών. Δεν κάνουν φασαρία στην τάξη, αντιλαμβάνονται την αξία του homework και έχουν ακαδημαϊκό κίνητρο. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο πάρουν το Proficiency με μισό χρόνο προετοιμασίας σε σχέση με τα παιδιά.

Αν κι εσύ ψάχνεις για ένα Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Proficiency έλα μια βόλτα από το thePro.

Θα μας βρεις στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα εδώ.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει:
Michigan Proficiency: 12 Tips για να Πετύχεις Σίγουρα με την Πρώτη!

Please follow and like us: