Μαθήματα σε Τάξη ή Ιδιαίτερα μαθήματα. Ή μήπως και τα δύο?


Είναι πολλές οι φορές που τα παιδιά όταν έρχονται να ρωτήσουν για τα προγράμματα αγγλικών με ρωτάνε : “Μήπως θα ήταν καλύτερα να έκανα ιδιαίτερα αντί για μαθήματα σε τάξη;

Η απάντηση που τους δίνω είναι πάντα η ίδια:

“Γιατί να μην κάνεις και τα δύο;”

 

 Πάμε να τα δούμε αναλυτικά;

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της διδασκαλίας σε τάξη;

  1.  Ακούς απορίες που εσύ ίσως να μην σκεφτόσουν ποτέ να ρωτήσεις, άρα έχεις ένα πιο πλούσιο σε ερεθίσματα και ιδέες εκπαιδευτικό περιβάλλον το οποίο συνεπάγεται ένα πιο ενδιαφέρον μάθημα.
  2. Μιλάς και ακούς αγγλικά σε μεγαλύτερο βαθμό. Τα μαθήματα  στο thePro γίνονται στα αγγλικά και οι μαθητές καλούνται επίσης να συμμετέχουν στο μάθημα μιλώντας αγγλικά. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε να ξεκλειδώνουν πιο εύκολα οι δύσκολες για όλους δεξιότητες του listening (κατανόηση προφορικού λόγου) και του  speaking (παραγωγή προφορικού λόγου).
  3. Κάνεις καινούριους φίλους με τους οποίους αποκτάς κοινούς στόχους: την κατάκτηση της γλώσσας και την επιτυχία στις εξετάσεις. Έχεις έτσι κάποιον για να μοιραστείς μαζί του τα άγχη, τις ανησυχίες, τις δυσκολίες και τις επιτυχίες σου.
  4. Λειτουργείς σε ένα περιβάλλον συναγωνιστικό, γεγονός το οποίο σε κινητοποιεί για να προσπαθήσεις παραπάνω. Είναι πολύ συχνά φαινόμενο αδύναμοι μαθητές να βελτιώνονται σημαντικά σε περιβάλλοντα τάξης γιατί οι επιδόσεις των συμμαθητών τους τους ωθούν στο καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια .
  5. Δεν ακυρώνονται μαθήματα. Μπαίνεις σε ένα πρόγραμμα το οποίο ακολουθείς συστηματικά και βρίσκεις έναν ρυθμό μάθησης τον οποίο ακολουθείς μέχρι τέλους.
  6. Κάνεις πραγματικά τεστ προσομοίωσης (mock exams). Όταν ένας μαθητής παρακολουθεί τμήμα που οδηγεί σε εξετάσεις καλείται να κάνει τις λεγόμενες προσομοιώσεις, οι οποίες διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του thePro και προσομοιάζουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις συνθήκες των εξετάσεων. Έτσι εξοικειώνεται κανείς και με το time management, μαθαίνει να διαχειρίζεται καλύτερα το άγχος του και να συγκεντρώνεται παρά την φασαρία που μπορεί να κάνει ο διπλανός του. Όλα αυτά διαφέρουν κατά πολύ από το να κάνεις ένα απλό τεστ στο σπίτι μόνος σου… 
  7. Κάνεις προσομοιώσεις προφορικών (speaking mock exams) με άγνωστους καθηγητές, γεγονός το οποίο σε διευκολύνει να εξοικειωθείς με την διαδικασία της εξέτασης. 

 

Ας δούμε όμως και τα πλεονεκτήματα της διδασκαλίας με ιδιαίτερα μαθήματα:

  1. Εξατομικευμένη προσέγγιση: Η διδασκαλία προσαρμόζεται στα μέτρα και τις ανάγκες του μαθητή. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο καθηγητής μπορεί να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε κάποιο φαινόμενο το οποίο ο μαθητής δεν καταλαβαίνει και να αφήσει λιγότερο χρόνο για πράγματα τα οποία φαίνονται πιο εύκολα κατανοητά στον μαθητή.
  2. Ευέλικτο πρόγραμμα: Είναι πλεονέκτημα μαζί όμως και μειονέκτημα. Ναι μεν τα ιδιαίτερα μαθήματα μπορούν να ρυθμιστούν και να γίνουν σε χρόνο που να εξυπηρετεί καλύτερα τον μαθητή, κάτι ιδιαίτερα βολικό για ενήλικες εργαζόμενους με δύσκολα ωράρια, ωστόσο πολλές φορές ακριβώς αυτή η ευελιξία μπορεί να οδηγήσει σε ακυρώσεις και αναβολές τόσο από την μεριά του μαθητή όσο και από την μεριά του καθηγητή. 

 

Αν λοιπόν μπορούσαμε να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματα της διδασκαλίας σε τάξη με εκείνα των ιδιαιτέρων μαθημάτων θα είχαμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Για τον λογο αυτόν το thePro έχει ενσωματώσει εδώ και χρόνια των θεσμό των Office Hours. Οι εκπαιδευτικοί μας σύμβουλοι είναι διαθέσιμοι σε εβδομαδιαία βάση για ατομικές συναντήσεις με τους μαθητές για οτιδήποτε χρειαστούν. Είτε αυτό είναι καλύτερη επεξήγηση κάποιου γραμματικού φαινομένου, είτε απορίες από μαθήματα και εργαστήρια, είτε το να δουλέψει κανείς επιπλέον υλικό πάνω σε κάποιο από τα skills στο οποίο είναι πιο αδύναμος, ακόμη και για συμβουλευτική πτυχίου! Και όλα αυτά εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

 

Έχουμε στην ουσία ένα mini ιδιαίτερο μάθημα ανά πάσα στιγμή  για να μπορούμε να ακολουθούμε τον ρυθμό της τάξης χωρίς να μένουν μαθησιακά κενά.

 

Συνεπώς, έχουμε την εξατομικευμένη προσέγγιση σε συνδυασμό με την διδασκαλία σε τάξη, χωρίς το επιπλέον κόστος των ιδιαιτέρων μαθημάτων. 

 

 

Αφού λοιπόν μπορείς να κάνεις και τα δύο, γιατί να διαλέξεις μόνο το ένα?

 

Please follow and like us:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *