Ιδιαίτερα Μαθήματα ή Μαθήματα σε Τάξη. Γιατί όχι και τα δύο?


Μία από τις πιο συχνές απορίες όσων θέλουν να ξεκινήσουν αγγλικά είναι : “Μήπως θα ήταν καλύτερα να έκανα ιδιαίτερα μαθήματα αντί για να μπω σε τάξη;

Η απάντηση που τους δίνω είναι πάντα η ίδια:

“Γιατί να μην κάνεις και τα δύο;”

 Πάμε να τα δούμε αναλυτικά;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της διδασκαλίας σε τάξη σε σχέση με τα ιδιαίτερα μαθήματα;

  1. Ακούς απορίες που εσύ ίσως να μην σκεφτόσουν ποτέ να ρωτήσεις. Έχεις ένα πιο πλούσιο σε ερεθίσματα και ιδέες εκπαιδευτικό περιβάλλον το οποίο συνεπάγεται ένα πιο ενδιαφέρον μάθημα.
  2. Μιλάς και ακούς αγγλικά σε μεγαλύτερο βαθμό. Τα μαθήματα  στο thePro γίνονται στα αγγλικά και οι μαθητές καλούνται επίσης να συμμετέχουν στο μάθημα μιλώντας αγγλικά. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε να ξεκλειδώνουν οι δύσκολες δεξιότητες του listening (κατανόηση προφορικού λόγου) και του  speaking (παραγωγή προφορικού λόγου).
  3. Κάνεις καινούριους φίλους με τους οποίους αποκτάς κοινούς στόχους: την κατάκτηση της γλώσσας και την επιτυχία στις εξετάσεις. Έχεις έτσι κάποιον για να μοιραστείς μαζί του τα άγχη, τις ανησυχίες, τις δυσκολίες και τις επιτυχίες σου.
  4. Λειτουργείς σε ένα περιβάλλον συναγωνιστικό, γεγονός το οποίο σε κινητοποιεί για να προσπαθήσεις παραπάνω. Οι αδύναμοι μαθητές βελτιώνονται σημαντικά σε περιβάλλοντα τάξης γιατί οι επιδόσεις των συμμαθητών τους τους ωθούν στο καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια. Προφανώς τέτοιο κίνητρο δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ σε ιδιαίτερα μαθήματα.
  5. Δεν ακυρώνονται μαθήματα. Μπαίνεις σε ένα πρόγραμμα το οποίο ακολουθείς συστηματικά και βρίσκεις έναν ρυθμό μάθησης τον οποίο ακολουθείς μέχρι τέλους.
  6. Κάνεις πραγματικά τεστ προσομοίωσης (mock exams). Όταν ένας μαθητής παρακολουθεί τμήμα που οδηγεί σε εξετάσεις καλείται να κάνει τις λεγόμενες προσομοιώσεις. Οι προσομοιώσεις διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του thePro και προσομοιάζουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις συνθήκες των εξετάσεων. Έτσι εξοικειώνεται κανείς και με το time management, μαθαίνει να διαχειρίζεται καλύτερα το άγχος του και να συγκεντρώνεται παρά την φασαρία που μπορεί να κάνει ο διπλανός του. Όλα αυτά διαφέρουν κατά πολύ από το να κάνεις ένα απλό τεστ στο σπίτι μόνος σου..
  7. Κάνεις προσομοιώσεις προφορικών (speaking mock exams) με άγνωστους καθηγητές, γεγονός το οποίο σε διευκολύνει να εξοικειωθείς με την διαδικασία της εξέτασης. 

ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών

Ας δούμε όμως και τα πλεονεκτήματα της διδασκαλίας με ιδιαίτερα μαθήματα:

  1. Εξατομικευμένη προσέγγιση: Η διδασκαλία στα ιδιαίτερα μαθήματα προσαρμόζεται στα μέτρα και τις ανάγκες του μαθητή. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο καθηγητής μπορεί να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε κάποιο φαινόμενο το οποίο ο μαθητής δεν καταλαβαίνει και να αφήσει λιγότερο χρόνο για πράγματα τα οποία φαίνονται πιο εύκολα κατανοητά στον μαθητή.
  2. Ευέλικτο πρόγραμμα: Είναι πλεονέκτημα μαζί όμως και μειονέκτημα. Αφενός,  τα ιδιαίτερα μαθήματα μπορούν να ρυθμιστούν και να γίνουν σε χρόνο που να εξυπηρετεί καλύτερα τον μαθητή, κάτι πολύ βολικό για ενήλικες εργαζόμενους με δύσκολα ωράρια. Αφετέρου, πολλές φορές ακριβώς αυτή η ευελιξία μπορεί να οδηγήσει σε ακυρώσεις και αναβολές τόσο από την μεριά του μαθητή όσο και από την μεριά του καθηγητή. 

Για σκεφτείτε λοιπόν… Μήπως αν μπορούσαμε να κάνουμε και ιδιαίτερα μαθήματα και διδασκαλία σε τάξη θα είχαμε το ιδανικό αποτέλεσμα;

Για τον λογο αυτόν το thePro έχει ενσωματώσει εδώ και χρόνια των θεσμό των Office Hours.

Οι εκπαιδευτικοί μας σύμβουλοι είναι διαθέσιμοι σε εβδομαδιαία βάση για ατομικές συναντήσεις με τους μαθητές για οτιδήποτε χρειαστούν.

Είτε αυτό είναι καλύτερη επεξήγηση κάποιου γραμματικού φαινομένου, είτε απορίες από μαθήματα και εργαστήρια… Οτιδήποτε χρειαστεί ο κάθε μαθητής..Και όλα αυτά εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Έτσι με τα ιδιαίτερα μαθήματα μπορούμε να ακολουθούμε τον ρυθμό της τάξης χωρίς να μένουν μαθησιακά κενά.

Συνεπώς συνδυάζουμε τα ιδιαίτερα μαθήματα με την διδασκαλία στην τάξη και διατηρούμε τον ρυθμό του τμήματος και την εξατομικευμένη διδασκαλία.

Αφού λοιπόν μπορείς να κάνεις και τα δύο, γιατί να διαλέξεις μόνο το ένα?

Please follow and like us: