ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ : 5 Λόγοι για να τα επιλέξεις ως Δεύτερη Ξένη Γλώσσα



γερμανικα

Σκέφτεσαι να μάθεις μια ξένη γλώσσα, αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιά; Τα γερμανικα αποτελούν μία από τις λίγες γλώσσες που κάποιος μπορεί να κατακτήσει μόλις μέσα σε κάποιους μήνες. Ναι καλά διάβασες! Δες μερικά ακόμη από τα πλεονεκτήματα που έχουν οι γνώστες της γερμανικής γλώσσας παρακάτω: 

 

1)Ταξίδια, ταξίδια, ταξίδια

Σου αρέσει να ταξιδεύεις για διασκέδαση, εκπαίδευση ή επαγγελματικούς λόγους; Η ικανότητα να μιλάς γερμανικα σου ανοίγει τις πύλες σε 5 υπέροχες ευρωπαϊκές χώρες για να γεμίσεις εμπειρίες, βιώματα και αναμνήσεις! Πρώτη-πρώτη η μητέρα Γερμανία, ακολουθούν η αριστοκρατική Αυστρία και η Ελβετία, ενώ φυσικά δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε το πανέμορφο Λουξεμβούργο. Αν θα σου άρεσε βέβαια να επισκεφτείς και το Λιχτενστάιν, μη διστάσεις γιατί κι εκεί τα γερμανικα αποτελούν επίσημη γλώσσα.

 

2)Εργασία στην Γερμανία 

Είσαι επαγγελματίας και ασχολείσαι με εξαγωγές-εισαγωγές ή μήπως είσαι φιλόδοξος πτυχιούχος με βλέψεις να βρεις δουλειά σε μία βιώσιμη εταιρία; Τα γερμανικα είναι η πρώτη γλώσσα που χρησιμοποιείται στο εμπόριο και σε διεθνείς συνεργασίες Β2Β, άρα η γνώση αυτής αποτελεί ένα ισχυρό ατού για την άμεση εύρεση μίας καλοπληρωμένης δουλειάς. Μην ξεχνάς ότι η δουλειά αυτή μπορεί να σε περιμένει σε 5 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, αυξάνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες το όνειρό σου να γίνει πραγματικότητα. Άλλωστε τώρα που η δεύτερη ξένη γλώσσα έχει γίνει προαπαιτούμενο για την επαγγελματική αποκατάσταση, εσύ πού θα βρεις άλλη με τόσα πλεονεκτήματα;

 

3)Σπουδές σε Γερμανικά Πανεπιστήμια

Η Γερμανία και όλες οι γερμανόφωνες χώρες αποτελούν τους top προορισμούς στις μέρες μας για σπουδές, προπτυχιακές και μεταπτυχιακές, όπως επίσης και για ερευνητικά- εκπαιδευτικά προγράμματα επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το Erasmus +. Τα χαμηλά δίδακτρα φυσικά αποτελούν κίνητρο αν σκεφτεί κανείς την υψηλής ακαδημαϊκής ποιότητας εκπαίδευση που λαμβάνει ο σπουδαστής πληρώντας κάθε κριτήριο επιστημονικής εγκυρότητας. Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και το Ελληνογερμανικό Φόρουμ Νεολαίας, μία διακρατική συνεργασία που υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, η οποία ευνοεί τα δημιουργικά νεανικά πνεύματα με δράσεις κοινωφελούς περιεχομένου με αντίκτυπο στην κοινωνία και τον πολιτισμό.

 

4) Συγγενείς- μετανάστες στην Γερμανία

Όπως η μισή Ελλάδα, έτσι κι εσύ πρέπει να είσαι ένας από τους πολλούς που έχουν συγγενείς στη Γερμανία, τους οποίους δεν συνηθίζεις να επισκέπτεσαι γιατί δεν ξέρεις καλά γερμανικα. Μην σκάς! Αυτό λύνεται με λίγα μαθήματα και όχι μόνο θα τους καταλαβαίνεις και θα κάνεις συζήτηση μαζί τους, που ξέρεις μπορεί και να σου ανοιχτούν κι εσένα νέες πόρτες και πολλές προοπτικές εξέλιξης εκεί!

 

5)Εύκολη ξένη γλώσσα

Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε κάνει αγγλικά οπότε είμαστε εξοικειωμένοι με τις λατινογενείς γλώσσες. Ευτυχώς τα γερμανικα αποτελούν μία από τις λίγες γλώσσες που κάποιος μπορεί να κατακτήσει μόλις μέσα σε κάποιους μήνες. Ναι καλά διάβασες!

 

  Στο thePro μέσα σε 6 μήνες φτάνεις το επίπεδο Β2 άνετα, γλιτώνοντας χρόνο και ταλαιπωρία. Μην κολλάς, απλά δοκίμασέ το!

 

Για επιπλέον πληροφορίες:

thePro, Παύλου Μελά 18 με Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη

τηλέφωνο: 2316-009405

Please follow and like us: