Πρωταπριλιά: Οι 5 Χειρότερες Φάρσες όλων των Εποχών


Κάθε χρόνο την Πρωταπριλιά άνθρωποι από όλο τον κόσμο κάνουν πλάκες και αστεία στους γύρω τους. Κάποιες πλάκες όμως τραβάνε παραπάνω από όσο πρέπει. Παρακάτω θα βρείτε 5 από τις πιο επικές φάρσες όλων των εποχών!

1. Η Ψεύτικη Προθεσμία:

Οι συνάδελφοι του Glen Howlett στο δημαρχείο του Λονδίνου ονειρεύτηκαν μια υπέροχη φάρσα. Του έστειλαν ένα μήνυμα ότι η προθεσμία για την πολύ μεγάλη αναφορά που ετοίμαζε είχε μεταφερθεί σε 2 μόλις εβδομάδες. Έβαλαν μάλιστα και ημερομηνία στο μήνυμά τους την 1η Απριλίου. Μόνο που ο Howlett δεν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα. Έλαβε το μήνυμα όσο ήταν σε διακοπές και αμέσως τις ακύρωσε κάλεσε τους πάντες πίσω στο γραφείο να στρωθούν στην δουλειά. Στην προσπάθειά του να μην ξεφύγει από την προθεσμία ο Howlett δούλεψε πολύ σκληρά, έφτασε να παθαίνει κρίσεις πανικού, μέχρι που κατέρρευσε από το στρες και χρειάστηκε να πάρει άδεια από την δουλειά. Στο διάστημα της απουσίας του συνειδητοποίησε ότι δεν άξιζε τον κόπο να χάσει την υγεία του για την αναφορά κι έτσι ζήτησε πρόωρη συνταξιοδότηση. Σε αυτό το σημείο κάποιος τον ενημέρωσε ότι όλο αυτό ήταν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Ο Howlett προέβη σε μηνύσεις και έκτοτε το δημαρχείο του Λονδίνου απαγόρευσε τις πλάκες μεταξύ των εργαζομένων.

2. Η Απελευθέρωση των Κρατούμενων:

Φανταστείτε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο να βρίσκεται κλειδωμένο πίσω από τα σίδερα μιας Ρουμανικής Φυλακής για χρόνια ολόκληρα και επιτέλους να απελευθερώνεται. Ταξιδεύετε μέχρι εκεί, στέκεστε έξω από τις πόρτες της φυλακής και περιμένετε με ανυπομονησία μόνο και μόνο για να ακούσετε … “Πρωταπριλιά! Κανείς δεν απελευθερώνεται!”. Αυτό ακριβώς συνέβη σε 60 ανθρώπους τον Απρίλιο του 2000, οι οποίοι διάβασαν στην εφημερίδα Opinia ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα απελευθερώνονταν από την φυλακή Baia Mare στην Ρουμανία. Έκαναν όλον τον δρόμο ως εκεί μόνο και μόνο για να μάθουν ότι η εφημερίδα τους είχε κάνει πρωταπριλιάτικο αστείο. Αργότερα η Opinia εξέδωσε δημόσια συγγνώμη.

3. Η Ψεύτικη Ληστεία:

Η Sitra Walker εργαζόταν σε ένα κατάστημα ρούχων στο Columbus του Ohio. Δούλευε εκεί μόλις 2 εβδομάδες αλλά ένιωθε ότι ήξερε αρκετά καλά τον διευθυντή του καταστήματος ώστε να του κάνει την παρακάτω πρωταπριλιάτικη πλάκα. Την 1η Απριλίου του 2003 τον κάλεσε στο σπίτι του και του είπε ότι ένοπλοι άνδρες είχαν εισέλθει στο κατάστημα και το έκλεβαν. Ο Διευθυντής κάλεσε αμέσως την αστυνομία και κινητοποιήθηκαν αμέσως 4 περιπολικά. Λίγα λεπτά αργότερα η Walker κάλεσε πίσω τον Διευθυντή της φωνάζοντας: “Πρωταπριλιάα!!”. Ήταν όμως ήδη αργά. Όταν η αστυνομία έφτασε δευτερόλεπτα αργότερα δεν το βρήκε καθόλου αστείο και την συνέλαβαν κατηγορώντας την για δημιουργία πανικού. Ο Διευθυντής της κατέληξε να την απολύσει.

4. Ένα Κρέμασμα Μαϊμού:

Ο γάμος του Randy Wood είχε ήδη τελειώσει, αλλά ο ίδιος ήταν ακόμη αρκετά θυμωμένος με την γυναίκα του. Κι έτσι αποφάσισε να της κάνει μια πρωταπριλιάτικη πλάκα. Την κάλεσε και της ζήτησε να πάει επειγόντως στο σπίτι καθώς είχε κάτι πολύ σημαντικό να της δείξει. Η γυναίκα πήγε στο σπίτι και βρήκε τον Wood να κρεμασμένο από μια θηλιά σε ένα δέντρο στην μπροστινή αυλή. Τρομοκρατημένη, κάλεσε αστυνομία, ασθενοφόρο και πυροσβεστική. Αλλά όταν όλοι αυτοί έφτασαν στον “τόπο του εγκλήματος” διαπίστωσαν με έκπληξη ότι ο Wood όχι μόνο δεν ήταν νεκρός, δεν είχε καν χτυπήσει. Είχε δέσει τον εαυτό του σε μία προσπάθεια να κάνει τρομάξει την πρώην γυναίκα του. Οι αρχές τον ενημέρωσαν ότι θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με πρόστιμο μέχρι και 1000$ και έναν χρόνο φυλάκιση!

5. Προειδοποίηση για Καταστροφή:

Το 1999 οι DJs στον ραδιοφωνικό σταθμό του Oregon KSJJ ανακοίνωσαν ότι το φράγμα του Οchoco είχε σπάσει, απειλώντας τις γειτονικές περιοχές με πλημμύρες. Η προειδοποίηση αυτή έγινε απόλυτα πιστευτή καθώς την προηγούμενη χρονιά εκατοντάδες σπίτια είχαν πάθει ζημιές λόγω πλημμύρας, με αποτέλεσμα τρομοκρατημένοι ιδιοκτήτες που άκουσαν τα νέα να ετοιμάζονται να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Λίγο αργότερα οι DJs ενημέρωσαν τους ακροατές τους ότι επρόκειτο για πλάκα.

Περισσότερες πληροφορίες για επικές πρωταπριλιάτικες φάρσες μπορείτε να βρείτε εδώ

Please follow and like us: